Elektronica & telecom

Hoe u de beste dashcam voor uw behoeften kiest

Een dashcam is een klein, draagbaar apparaatje dat videobeelden vastlegt in het geval van een auto-ongeluk. Deze camera’s worden meestal geïnstalleerd in de voertuigen van degenen die ze gebruiken om zichzelf te beschermen bij een ongeval.

Hoe werken dashcams?

Dashcams zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Maar hoe werken ze? Een dashcam is een camera die op het dashboard van een auto wordt gemonteerd en registreert wat er voor de auto gebeurt tijdens het rijden. Ze worden vaak gebruikt om ongevallen of andere incidenten op de weg vast te leggen.

De meeste dashcams gebruiken een soort opslag die microSD-kaarten wordt genoemd. Deze kaarten zijn er in verschillende formaten, en hoe groter de kaart, hoe langer de dashcam kan opnemen. De kaart wordt in de dashcam gestoken en wanneer deze vol is, worden de oude beelden automatisch verwijderd, zodat nieuwe beelden kunnen worden opgenomen.

De meeste dashcams hebben een ingebouwde GPS-ontvanger die te allen tijde de locatie van de auto registreert. Deze informatie kan desgewenst in de videobeelden worden opgenomen.

Soorten dashcams

Er zijn verschillende soorten dashcams op de markt. Sommige dashcams zitten op het dashboard, terwijl andere aan de voorruit worden bevestigd.

Sommige dashcams hebben een scherm dat naar de bestuurder is gericht, andere niet. Dashcams zijn er in verschillende prijzen en functies.

Het meest elementaire type dashcam is er een die eenvoudig videobeelden opneemt terwijl u aan het rijden bent. Dit type dashcam kan handig zijn bij een ongeval of als u bewijs moet overleggen aan de politie.

Een ander type dashcam is er een met een scherm dat naar de bestuurder is gericht. Dit type dashcam kan handig zijn als u beelden direct na een incident moet bekijken. Een andere optie is een systeem met twee camera’s dat zowel binnen als buiten uw voertuig opneemt.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een dashcam

Als je op zoek bent naar een dashcam, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. De belangrijkste factor is de beeldkwaliteit. Je wilt er zeker van zijn dat de camera zowel overdag als ’s nachts duidelijke videobeelden kan vastleggen.

Een ander ding om naar te zoeken is het gezichtsveld. Zorg ervoor dat de camera een breed gezichtsveld heeft om alle actie op de weg vast te leggen. Denk ten slotte aan de prijs. Dashcams kunnen in prijs variëren van minder dan $ 50 tot enkele honderden dollars. Kies er een die bij uw budget past, maar toch video-opnames van goede kwaliteit biedt.

Een dashcam koop je bij www.carcam.nl

Dashcams zijn een geweldige manier om beelden vast te leggen tijdens het rijden. Ze kunnen bewijs leveren in het geval van een ongeval en kunnen worden gebruikt om prachtige landschappen vast te leggen tijdens het rijden. Een dashcam koop je op www.carcam.nl