Hobby & vrije tijd

Iets te verzenden? Zorg dat het heel aankomt!

Dat geldt natuurlijk zowel voor particulieren als ondernemers. Een brief loopt niet zoveel gevaar, aangezien papier niet in die zin breekbaar is. Maar de inhoud van een pakket wellicht wel!

En zodra de inhoud daarvan niet intact is bij aankomt, stel je sowieso iemand teleur. Winkeliers kunnen hierdoor klanten kwijtraken, terwijl de schuld wellicht bij de transporteur ligt en niet eens zozeer bij hen! Maar ja, ga ere maar aan staan. Zodra je het pakket afgeeft, heb jij geen controle meer. Natuurlijk kun je de beoogde ontvanger een track & trace code meegeven, maar dat garandeert niets over de staat van wat je verzendt. Je zult dan ook letterlijk en figuurlijk moeten leren loslaten. Maar zodra je eenmaal merkt dat defecten eerder uitzondering dan regel zijn, heb je eigenlijk niets te vrezen.

Dat moet je dan natuurlijk wel zo houden! En dat doe je door op stevige verpakkingsmaterialen te vertrouwen. Gelukkig zijn er heel wat leveranciers waar je hiervoor terecht kunt. Dozen, kokers en enveloppen die tegen een stootje kunnen verhogen de kans aanzienlijk dat er onderweg niets met de inhoud van een pakket zal gebeuren. Zeker niet wanneer je er ook nog eens voldoende opvulmateriaal aan toevoegt. En de topconditie van wat er geleverd wordt, is weer gratis reclame voor jou als ondernemer! Of geliefd familielid dat aan een ouder, broer, zus, neef, nicht of andere dierbare een cadeautje opstuurt, natuurlijk.

Verpakkingsmaterialen

Wanneer iets niet in een standaard envelop past en ook niet in een groter exemplaar, kom je uiteraard al gauw uit op kartonnen verpakkingen. Die zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Ja, ook enveloppen van dit materiaal kunnen geleverd worden maar je kunt dus ook aan kokers en dozen denken. De meest betrouwbare exemplaren zijn handig en snel in elkaar te zetten en zo geconstrueerd dat de inhoud altijd optimaal beschermd wordt. Want afhankelijk van waar de ontvanger woont, kan je pakket nog een behoorlijke afstand af moeten leggen!

Hoe stevig ze ook zijn, we raden je wel aan om je verpakkingsmaterialen op te slaan op een schone en droge plek. Zo heb je minder kans op waterschade en andere defecten.

Bovendien is het belangrijk dat je altijd zeker bent dat hetgeen je wilt versturen ook echt in de gekozen verpakking past. Daarom doe je er verstandig aan om in zee te gaan met een fabrikant die maatwerk kan leveren! Dan krijg je altijd waar voor je geld.

Doos bedrukken

Voor een persoonlijke boodschap en/of het vestigen van je merk, kies je voor visuele aanpassingen aan je verpakkingsmaterialen. Bijvoorbeeld door ballonnen voor een jarige erop te laten drukken. Of natuurlijk jouw huisstijl! Zo maak je meteen gratis reclame voor jezelf. Iedere keer dat een klant een pakketje van jou ontvangt, waarvan de inhoud in onberispelijke staat is aangekomen, zal hij of zij extra aan jou worden herinnerd. Binnen de kortste keren kun jij dan hopelijk weer een nieuwe order verwachten!