Overig

Leg die telefoon weg en onderneem iets in coronatijd!

Je zou het haast vergeten maar smartphones zijn gebaseerd op een apparaat dat bedoeld is om mensen mee te spreken op afstand. Waarom heb je ‘m dan constant in je hand?

Helemaal nergens voor nodig. Je vrienden bestaan ook nog wel wanneer je even een paar uur niet met sociale media bezig bent. En het internet loopt ook niet weg. Ga bovendien nou niet zeggen dat je alleen maar op je telefoon zit omdat er niks te doen is sinds corona zijn intrede heeft gedaan: wat was je dan gaan ondernemen als het er niet was? Wees heel eerlijk naar jezelf en geef gewoon toe dat je aan dat apparaat verslingerd bent geraakt.

Tijd om te detoxen. Bovendien wil je niet op deze periode van je leven terugkijken en het gevoel hebben dat je zoveel had kunnen doen maar die kans niet greep. In plaats daarvan is dit hét moment om wat dan ook maar te gaan ondernemen. Zolang het tenminste binnen de coronamaatregelen past. Veel hobby’s en andere leuke dingen vallen natuurlijk weg maar een heleboel dingen zijn nog steeds niet verboden. Een paar voorbeelden daarvan, zeg je? Tuurlijk! Hier komen ze.

Klusjes opknappen

Welke dan? Ja, hallo, als je dat niet weet is je woning ofwel perfect ofwel zie je gewoon niks anders meer dan het scherm van je favoriete smartdevice. Er zijn vast genoeg elementen aan je woning die je kunt en wilt bijwerken en opknappen. Misschien is het eens tijd voor een grote schoonmaak die al veel te lang op zich heeft laten wachten. En is er misschien iemand in jouw directe omgeving die wel wat hulp kan gebruiken bij klusjes? Nou, dan bied jij je aan.

Creatief zijn

Op de bank zitten en naar schermen kijken levert je niks op. Al wat zich op die apparaten afspeelt is al gemaakt en wordt je in hapklare brokken voorgeschoteld. Dat is niet het geval wanneer jij je tijd gebruikt om zelf iets te creëren! Bijvoorbeeld door lekker te knutselen, tekenen, schilderen, beeldhouwen of jezelf te verbazen op muzikaal gebied. En geef het nou niet meteen op wanneer iets je niet direct lukt: dat heeft tijd nodig. Geef het dat dan ook. Wees geduldig en je wordt beloond.

Leer iets nieuws

Dat haakt enigszins in op wat we net hebben gezegd, maar het hoeft niet op creatief vlak te zijn. Denk aan een taal of andere vaardigheid. Koken, bijvoorbeeld. En wat te denken van praktische kennis en vaardigheid? Ga eens beginnen aan de voorbereidingen op je theorie examen, zodat je straks aan de praktijk mag beginnen! Kortom, doe wat nuttigs. En heel veel succes daarmee. Nog even doorbijten!