Wonen & tuin

Dakkapel of lichtkoepel, wat zijn de verschillen?

Een Lichtkoepel is een raam dat daglicht binnenlaat, terwijl een dakkapel een raam is dat verticaal uit een schuin dak steekt. Wanneer zou je kiezen voor een dakraam in plaats van een dakkapel?. Een dakkapel is een geweldige manier om de ruimte te vergroten zonder echt een extra verdieping te bouwen. je kan elk soort raam, dakraam, schuifraam of open raam in je woning gebruiken. Een dakraam is een zeer trendy optie. 

Het werkt in sommige gevallen beter dan een dakkapel. Ik zou zeggen dat het beter is dan een van beide voor het bouwen van een groter huis. Het grootste probleem met dakramen is de warmtewinst en het energieverbruik. Een dakraam op een groot huis zal de warmtewinst verhogen en dus ook het energieverbruik verbeteren.

Verschillende maten dakramen

Naast een Lichtkoepel zijn er verschillende maten van dakramen en dakkapellen op de markt met verschillende soorten stijlen. Het is belangrijk om de verschillende dakramen en dakkapellen te analyseren. Een dakraam moet worden geïnstalleerd om licht en frisse lucht binnen te laten na een lange dag. Het moet zo ontworpen worden dat het hoog en breed genoeg is om ’s avonds licht en frisse lucht door te laten. Een dakraam kan worden geïnstalleerd in een rechthoekige plattegrond of met drie schuine zijden om licht en frisse lucht naar buiten te laten. Het spreekt natuurlijk voor zich dat grote dakramen meer licht door kunnen laten en als ze open kunnen, kunnen ze ook meer lucht binnenlaten. Klik hier voor meer informatie direct daglicht. 

Trendy dakramen

De hoogte van een dakraam of Lichtkoepel ligt tussen natuurlijk aan de hoogte van je plafond. Dit bepaalt de positie van het dakraam en de plaats ervan op de zolder, zodat het goed kan worden geplaatst en georiënteerd in de positie van het huis. Klik hier of Klik hier. Er zijn vele soorten dakramen op de markt. Sommige zijn meer trendy dan andere. Het kiezen van de juiste dakramen die goed zullen werken voor je huis is een must. Het is belangrijk om er een te kiezen die niet te zwaar mag zijn, relatief eenvoudig moet zijn en het licht en de frisse lucht moet toelaten om binnen te komen.