Klussen & verbouwen

Moet ik een loodgieter of een installatiebedrijf inschakelen?

Er is thuis iets kapot, maar je kunt dit zelf niet meer repareren. Wie schakel je dan in? Je kunt een installatiebedrijf inschakelen, maar ook een loodgieter. Een verstopte afvoer, we hebben het misschien allemaal wel een keer meegemaakt. Dit is erg vervelend en het kan zorgen voor nare geurtjes. In dit soort gevallen schakel je een loodgieter in. Maar als er grote klus moet gebeuren, wie schakel je dan in? Je leest het vandaag.

Wat doet een loodgieter?

Een loodgieter kun je eigenlijk voor bijna alles inschakelen. Of dit nou binnen of buiten is dat maakt eigenlijk niet uit. De loodgieter komt in de meeste gevallen langs als er een lek is. Een lek kunnen we vaak zelf niet dichten en we raden het ook af om dit zelf te proberen. Helemaal als dit om gas gaat. Een loodgieter komt niet alleen langs bij lekkages aan de leidingen, maar ook als je bijvoorbeeld een dak lekkage hebt. Ook komen ze vaak langs om de cv-ketel te repareren.

Wat doet een installatiebedrijf?

De werkzaamheden van een installatiebedrijf zijn voor een groot gedeelte hetzelfde. Wat je ook vaak ziet is dat de wat grotere installatiebedrijven ook loodgieters in dienst hebben. Een installatiebedrijf doet vrijwel al het leidingwerk en voor lekkages kun je hier ook terecht. Wat wel anders is bij een installatiebedrijf is dat je ook e naam zegt het eigenlijk al, dat je hier voor installaties terecht kunt. Bijvoorbeeld het installeren van airconditioning en sanitair.

Maar wat is nou het verschil?

Er zijn dus heel veel overeenkomsten tussen een loodgieter en een installatiebedrijf. Heb je thuis een specifieke klus en weet je niet zeker wie je nou moet inschakelen? Bel dan altijd naar een installatiebedrijf. Zij kunnen je gelijk helpen en de wat grotere bedrijven hebben vaak ook loodgieters in dienst.

Tot slot

Een loodgieter kan jou bij vrijwel alles helpen. Ben je nou toch op zoek naar een bedrijf wat jou bij een specifieke klus kan helpen? Schakel dan een installatiebedrijf in. Als er iets met leidingen moet gebeuren ga dan vooral niet zelf aan de slag, maar schakel altijd een professional in.