Beauty & mode

Welk kapsel past bij mijn gezicht?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw kapsel, moet je goed rekening houden met de vorm van je gezicht. Niet bij iedereen zal bijvoorbeeld een korte bob goed staan. Als je naar een goede kapper gaat, kunnen ze je hier altijd wel een advies geven over welk kapsel bij je zal staan. Het kan echter geen kwaad om zelf alvast wat onderzoek te doen. Wij zetten graag voor je op een rijtje welk kapsel bij welke gezichtsvorm past. 

Kapsels voor een rond gezicht

Wanneer je een rond gezicht hebt, staat lang of halflang haar je het beste. Vooral een kapsel met krullen of een slag is aan te raden. Zorg er hierbij alleen wel voor dat je niet teveel volume aan de zijkant van je gezicht hebt. Hier is je gezicht namelijk al het breedst. Je kunt met kapsels voor een rond gezicht nog best veel kanten op. Kijk bijvoorbeeld naar de kapsels van Emma Stone voor inspiratie, zij heeft ook een redelijk rond gezicht. 

Kapsels voor een diamantvormig gezicht

Wanneer je een diamantvormig gezicht hebt, heb je wat bredere jukbeenderen en een smaller voorhoofd en kin. Je kunt dan het beste kiezen voor een zij-scheiding en lang haar met volume onderaan. Heb je van jezelf nog geen lang haar of niet voldoende volume? Dan kun je dit gemakkelijk creëren door bijvoorbeeld tape extensions te kopen. Ook een pony kan het gezicht wat minder lang maken. Cameron Diaz is een voorbeeld van een bekend persoon met een diamantvormig gezicht. 

Kapsels voor een ovaal gezicht

Er zijn veel mensen met een ovaal gezicht. Zowel lang of halflang haar kan ook bij deze vorm erg goed. Maar ook een kapsel dat wat langer is aan de voorkant en wat korter aan de achterkant kun je goed hebben. Het is wel af te raden om een pony te nemen. Dit kan je gezicht namelijk een stuk ronder doen laten lijken. Blake Lively is bijvoorbeeld iemand met een ovaal gezicht. Je ziet haar dan ook meestal met lang haar. 

Kapsels voor een hartvormig gezicht

Wil je wel graag een pony? Dan kan dat heel goed als je een hartvormig gezicht hebt. Ook een korte bob zal je erg mooi staan. Zorg er dan wel voor dat je bob niet langer is dan je kaaklijn. Het mooiste staat dit met golvend haar, maar ook met steil of krullen haar is dit een goed kapsel als je het mooi in model brengt. Wat je het beste niet kunt doen is je haar strak naar achter dragen. Dit zal namelijk teveel je voorhoofd benadrukken. Kijk voor inspiratie naar de kapsels van Kim Kardashian. 

Kapsels voor een vierkant gezicht

Laagjes en highlights zijn altijd goed wanneer je een vierkant gezicht hebt. Zorg voor een kapsel met wat meer volume en wat langer is dan je kaaklijn. Een rechte pony of een korte bob wordt afgeraden wanneer je een wat meer vierkant gezicht hebt. Bekende mensen met een vierkant gezicht zijn bijvoorbeeld Keira Knightley en Demi Moore. 

Kapsels voor een driehoekig gezicht 

Bij een driehoekig gezicht heb je een wat bredere kin en een smaller voorhoofd. Jou staat een asymmetrische bob prachtig! Ook een zij-scheiding is een erg goede look bij deze vorm gezicht. Wat je wel moet vermijden is teveel laagjes in je haar en een korte pony. Voor inspiratie kun je eens de kapsels van Reese Witherspoon of Sandra Bullock bekijken.