Geen categorie

Natuursteen in je huis? Dit zijn de voor- en nadelen

Natuursteen tegels

Er zijn verschillende soorten natuursteen tegels die je in huis kunt gebruiken. Allereerst geeft dit een mooie uitstraling aan je woon of leefkamer. Als je ze op de muur plaatst breekt het als het ware het gevoel van de muur. Je krijgt dus een persoonlijke en unieke sfeer in huis. Het enige wat jij hoeft te doen, is het kiezen van een patroon. 

Je kunt het vlak en gelijk houden, maar je kunt ook voor de moderne visgraat varianten kiezen. Ook kun je ervoor kiezen om je vensterbank van natuursteen te laten maken. Dit geeft net een extra touch aan het geheel van de ruimte. Natuurlijk zijn er ook mensen die een zwevende trap maken van natuursteen. Dit geeft een heel andere effect aan de overgang naar de volgende verdieping.

Een vloer van natuursteen

Het is ook mogelijk om een vloer van natuursteen te laten leggen. Echter, dit kun je eventueel ook zelf doen. Er zijn genoeg video’s en stappenplannen op het internet te vinden waarmee jij de perfecte vloer zelf kunt leggen. Het karakter van de vloer is puur natuur wat ervoor zorgt dat je een unieke beleving ervaart in je eigen huis. Dit materiaal geleidt ook heel goed. Het is dus ideaal in combinatie met vloerverwarming. Zo heb je nooit meer last van koude voeten. Daarnaast bespaar je ontzettend veel op je energie rekening. Met de juiste soort natuursteen kan dit een besparing van wel 25% opleveren. Dit komt doordat de luchtvochtigheid beter in stand gehouden kan worden. Daardoor verspreidt de warmte zich ook vele malen beter.

De nadelen van natuursteen

Eén van grootste nadelen van natuursteen is dat het een gevoelig materiaal is. Je kunt dus niet zomaar een kopje of glas laten vallen op de vloer. Dit zal namelijk snel zorgen voor een kras of een stuk wat loskomt uit de vloer. Ook kan schoonmaakmiddel de soorten natuursteen tegels aantasten en vlekken veroorzaken. Het is dus verstandig om op te letten met knoeien en daarnaast de vloer te reinigen zonder schoonmaakmiddel. Het zou zonde zijn als je vlekken in de vloer krijgt door te goed schoon te maken. Echter, de vloer is wel van hoge kwaliteit. Hoe sterker je jouw natuursteen kiest, hoe minder risico je loopt.

Conclusie van natuursteen in huis nemen

Natuursteen tegels in huis hebben heeft meer voordelen als nadelen. Dit komt doordat het een sfeervol materiaal is wat in bijna iedere interieurstijl past. Deze brengen nog meer leven in je interieur. Daarnaast is het ook nog eens een geleidend materiaal. Je zou dit dus kunnen combineren met vloerverwarming waardoor je voeten nooit meer koud aanvoelen. Het kan je zelfs geld besparen op de energierekening. Natuursteen verbruikt namelijk 25% minder energie in combinatie met vloerverwarming. Ook kun je het op alle nagenoeg alle plekken in je huis gebruiken. Of je nu gaat voor een vloer of juist weer een trap van natuursteen. Het biedt stabiliteit en zekerheid op alle vlakken. Het enige nadeel is dat het een broos en gevoelig materiaal is. Daardoor moet je het niet te vaak met chemische schoonmaakmiddelen reinigen.