Geen categorie

Op zoek naar een kantbank? Hier een paar tips

Kantbank

Een kantbank kun je op verschillende plekken kopen. Eén van de manieren om een kantbank te kopen is zoeken naar een tweedehands kantbank die in goede staat is. Dit kun je op websites zoals Tweedehands en Marktplaats doen. Daarnaast kun je bij grotere machine-zaken ook een nieuwe kantbank kopen. Laat je dan wel altijd goed adviseren door dit bedrijf. Zij doen dit werk vaak al vele jaren en kunnen dus een passend advies uitbrengen. 

Het is afhankelijk van de werkzaamheden die je gaat doen. Dit is een investering in de toekomst voor jezelf of voor jouw bedrijf. Met deze machine kun je veel processen inkorten en zoals je weet is tijd geld! Uiteindelijk wil iedereen zo goedkoop mogelijk producten kunnen produceren. Zo kun je deze ook weer voor een goede en marktconforme prijs verkopen.

Wat is een kantbank?

Een kantbank gebruik je vaak om bochten te maken in plaatwerk. Ook heb je de cnc kantbank. Deze wordt vaak gebruikt om aan zowel de boven- als de onderkant druk te zetten. Zo kun je allerlei vormen en hoeken realiseren. De plaat hoeft niet vastgezet te worden waardoor je dus veel tijd bespaart in vergelijking tot een zetbank. In de meeste gevallen zijn deze apparaten hydraulisch gestuurd. Dit betekend dus dat de bovenkant druk zet op de plaat en de onderkant hem vastklemt. Wanneer je klaar bent zal de bovenste matrijs zich weer naar de beginpositie verplaatsen. De onderste matrijs zal altijd op dezelfde plek blijven waardoor je een prachtig resultaat krijgt.

Waarvoor wordt hij gebruikt?

Een kantbank wordt vaak gebruikt om geld te besparen. Met deze apparaten bespaar je namelijk niet alleen op de materialen, maar zorg je er ook voor dat er geen platen meer verspild worden. Dit komt omdat je nu i.p.v. 2 platen aan elkaar te lassen het resultaat met 1 plaat kunt bereiken. Je maakt de hoek of vorm in dezelfde plaats zonder dat hier laswerk voor nodig is. Op de lange termijn bespaar je dus veel platen die erg kostbaar zijn, maar ook kun je hetzelfde werk in een korte tijd doen. Het apparaat wordt meestal gebruikt voor de hoeken. Echter, je kunt er ook andere vormen mee produceren. Je kunt nog meer geld besparen door een kantbank tweedehands te kopen. Zo bespaar je niet alleen op de materialen die je gebruikt, maar ook op de aanschafwaarde van de kantbank.

Het verschil tussen een normale en CNC variant

Een normale kantbank is niet computergestuurd. In tegenstelling tot de CNC variant die je met de computer kunt bedienen. De betekenis van CNC is letterlijk Computer Numerical Control. Je moet dus wel gestudeerd hebben om deze apparaten aan te kunnen sturen. Als je voor een bedrijf werkt dat de computers voorprogrammeert, dan heb je deze kennis niet nodig. Je staat dan als het ware als een operator achter de machine. Het enige wat jij hoeft te weten, is hoe hij aan en uit gaat en hoe je problemen kunt oplossen.  Je moet alleen de zetvolgorde van de hoeken goed in de gaten houden.