Klussen & verbouwen

Prettig wonen met behulp van isolatie!

Ervaar jij tocht en kou in jouw woning? En merk jij dat de energierekening steeds duurder wordt? Overweeg dan eens om je huis te laten isoleren. Isoleren heeft vele voordelen en is vooral ook erg milieuvriendelijk. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun huis te laten isoleren. Je kunt je huis op veel verschillende manieren laten isoleren. In dit artikel vertellen we je alles over het laten isoleren van je huis! 

Waarom een huis isoleren? 

Isoleren is de afgelopen jaren enorm populair geworden en dat is niet voor niets! Isoleren heeft vele voordelen en het kan bijdragen aan een prettige leefomgeving. Veel oude huizen zijn slecht geïsoleerd en worden in de zomer ontzettend heet. Met behulp van isolatie kun je een koele leefomgeving tijdens de zomerdagen creëren. En daarnaast kan isolatie in de winter zorgen voor minder tocht en kou. Het fijne van isoleren is dat het bijdraagt aan een beter milieu. In de wintermaanden hoef je namelijk minder hard te stoken, de warmte blijft beter hangen. Hierdoor daalt de energierekening en dat is ook goed voor het klimaat. Een win win situatie dus! Isoleren zorgt ook voor minder geluidsoverlast, de geluiden van buitenaf worden gedempt. Een woning kan op verschillende manieren geïsoleerd worden. De meest bekende vorm van isolatie is de spouwmuurisolatie. Bij spouwmuurisolatie wordt een isolatielaag tussen de binnen-en buitenmuur gespoten. Daarnaast kunnen het dak en de zoldervloer ook geïsoleerd worden. Bij dakisolatie wordt het isolatiemateriaal tegen het dakbeschot bevestigd, maar het isolatiemateriaal kan ook in het dak geplaatst worden. De laatste manier is vloerisolatie, het isolatiemateriaal wordt dan aan de onderzijde van de vloer bevestigd. Wil jij jouw huis isoleren? Schakel de hulp van een professional in en zorg ervoor dat jouw huis goed geïsoleerd wordt! 

Subsidie op isolatie

Houdt isoleren jou tegen vanwege de prijs? Dat is nergens voor nodig! De overheid verstrekt namelijk subsidies wat betreft isoleren. Er zijn twee soorten subsidies, namelijk ISDE en SEEH. De overheid wil mensen stimuleren om hun woning te verduurzamen. De wooneigenaren kunnen sinds kort een beroep doen op de ISDE subsidie, de VvE’s kunnen een beroep doen op de SEEH. Niet iedereen komt in aanmerking voor een subsidie isolatie, je moet namelijk aan een aantal eisen voldoen. Zo moet er sprake zijn energiebesparende maatregelen en er zijn een aantal product eisen. Voor de specifieke eisen wat betreft het aanvragen van subsidie kun je terecht op de website van het RVO. Ook het aanvragen van een subsidie verloopt via de website van het RVO. Maar tegenwoordig regelen veel isolatiebedrijven de subsidieaanvraag, zij hebben hier al veel ervaring mee en kunnen jou goed helpen. Het RVO probeert een aanvraag binnen acht weken af te handelen. Isoleer jouw huis en vraag subsidie aan!