Diensten

Tanden bleken? Zorg eerst voor een schone mond

dbhnederland.nl

Het is niet meer te vermijden: Stralend witte tanden zijn de norm. Het is dus ook niet verrassend om te bedenken dat veel mensen ervoor kiezen om tegenwoordig thuis zelf hun tanden te bleken. Maar het is wel belangrijk om de oorzaak van gele tanden te achterhalen voordat je ervoor kiest om je tanden te bleken. Vaak is er namelijk iets aan de hand waardoor je tanden niet van zichzelf mooi wit zijn. Als je de bron van het probleem niet weet, kun je deze ook niet oplossen en kan je wel eens te maken krijgen met andere kwaaltjes. 

Waarom een schone mond zo belangrijk is 

Een schone mond is essentieel voor een gezonde mond. Een mond die niet schoon is, bevat vaak veel bacteriën die niet alleen zorgen voor een slechte adem, maar ook voor andere kwaaltjes die we het liefst voorkomen. Een vieze mond zorgt vaak voor een slechte adem door bacteriën en hun afvalstoffen, tanderosie doordat de tanden langzaamaan afbreken en dat ziet er natuurlijk ook een stuk minder fris uit, ontstoken tandvlees doordat bacteriën zich ophopen tussen de tanden en het tandvlees, en zelfs amandelstenen. 

Amandelstenen en hoe je ervan af komt 

Die brokjes keel is ook wel bekend als een keel met amandelstenen. Niemand wil ze, dus het is belangrijk om te weten hoe je ze kan voorkomen. Ze zijn erg vervelend en brengen discomfort met zich mee. Ook krijg je er een slechte adem van en dat is iets wat je het liefst vermijdt. Als je ervan af wil komen, is het verstandig om eerst te informeren bij een arts. Maar je kunt gelukkig zelf ook wat doen om ze te voorkomen. Dat is immers beter dan genezen. Een belangrijke stap die je zelf kan zetten, is zorgen voor een goede mondverzorging. Dit betekent de tanden en tong goed poetsen, flossen, en spoelen met het juiste mondwater.  

Toch bleken? Let hierop 

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor tanden bleken thuis. Er zijn zoveel mogelijkheden, die wij even op een rijtje zetten. Je kunt je tanden witter houden door nicotine en zure voedingsmiddelen te vermijden. Je kunt ook producten met kokosolie of actieve koolstof gebruiken, maar ook dat werkt niet altijd. Er zijn natuurlijke producten waarmee je veilig je tanden kan bleken, maar je kunt gelukkig ook altijd terecht bij je tandarts of mondhygiëniste en zij zullen jou ongetwijfeld kunnen helpen bij het witter maken van jouw tanden.