Overig

Singles Day: spannende koopjesdag

Ben je benieuwd waar je de beste Singles Day aanbiedingen kunt vinden? Ook dit jaar zullen veel verschillende webshops op 11 november een groot aantal artikelen afprijzen. Omdat veel online stores pas op de dag zelf bekend maken welke producten met korting worden verkocht, is het een extra spannende koopjesdag.

Aankondigingen vooraf

Je kunt jezelf natuurlijk wel een beetje voorbereiden op de dag. Er zijn namelijk wel degelijk internetwinkels die een tipje van de sluier oplichten. Soms krijgen vaste klanten een uitnodiging via de nieuwsbrief of wordt een kortingscode toegestuurd. Ook zijn er webwinkels die via gespecialiseerde media een aankondiging doen of er melding van maken op hun eigen website of op internetpagina’s die alle aanbiedingen verzamelen.

Bereid je goed voor

Als je een echte liefhebber van de koopjesjacht bent, kun je een vrije dag overwegen. Zo kun je helemaal in je shopping opgaan, zonder dat je van je werk afgeleid bent. Zorg ervoor dat je op tijd klaar zit. De meeste aanbiedingen starten immers om 0:00. Ben je er te laat bij, dan kan het dat jouw favoriete product net is uitverkocht. Ook moet je vooral kijken of je internetverbinding goed genoeg is om ongestoord te kunnen winkelen. Zorg verder voor een comfortabel plekje, met iets te eten en te drinken. En houd ook de creditcard/bankpas of smartphone bij de hand. Zo verlies je geen tijd op het moment suprème.

Let op de voorwaarden

De meeste internet stores hanteren voor Singles Day aanbiedingen dezelfde voorwaarden als voor gewone aankopen. Dat geldt voor de betaalmethodes, de verzendkosten en –tijden, retourvoorwaarden en garantie. Maar check dat vooraf zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Want soms kun je afgeprijsde producten bijvoorbeeld niet terugsturen, of de verzendtijd is langer door de grote drukte.