Overig

Online marketing, wat moet je weten

Online marketing, wat moet je weten

De term online marketing is bij iedereen wel bekend, maar wat het inhoud weten veel mensen niet. In dit blog gaan we het hebben over wat nou precies online marketing is en twee welbekende termen binnen de online marketing genaamd SEO en SEA. Dit zijn termen die je moet weten als je spreekt over online marketing.

Wat houdt SEO in?

Wat is SEO? SEO staat voor Search Engine Optimization. Dit is een vorm van online marketing wat ervoor zorgt dat je hoger op de zoekbalk te vinden bent. Als je als bedrijf hoger op de zoekbalk te vinden bent trek je meer klanten aan tot je website. Dit houdt in dat je meer klanten op je website hebt wat resulteert in meer aankopen van jouw producten en/of diensten. Dit is als bedrijf zijnde natuurlijk erg gunstig maar dan moet je natuurlijk wel weten hoe zoiets in zijn werking gaat. Om ervoor te zorgen dat je een goeie SEO hebt moet je eerst beginnen met je website te optimaliseren. Dit doe je door ervoor te zorgen dat je website snel laadt. Voor mensen is het natuurlijk erg vervelend als ze steeds lang moeten wachten op een trage website en dat wilt google niet, dus als je een trage website hebt dan word je eerder onderaan de lijst geplaatst. Verder moet je er ook voor zorgen dat jouw website voorzien is van informatie wat up to date is. Google kijkt ook naar de relevantie van wat er op je website staat. Dus je moet ervoor zorgen dat er gen informatie uit 2010 op staat!

Wat houdt SEA in?

Wat is SEA? SEA staat voor Search Engine Advertising. Dit is ook een vorm van online marketing om hoger op de zoekbalk te staan alleen in dit geval word ervoor betaald en kom je boven de SEO te staan. Dus wanner je betaalt om hoger te staan kom je wel hoger te staan in vergelijking met SEO. Maar wat als er meerdere mensen betalen om hoger op de zoekbalklijst te staan? Hier heeft google over nagedacht en daarvoor is een biedingssysteem. Dit zorgt ervoor dat het eerlijk word verdeeld. Ook in het geval van SEA moet je ervoor zorgen dat je website relevant is. Dit word ook meegenomen in de beoordeling. De beoordeling zorgt ervoor dat de informatie wat de mensen die iets willen zoeken op de zoekbalk correct is en dat je als website de juiste doelgroep op je website ontvangt.

Is er een online marketingbureau die hiermee kan helpen?

Uiteraard hebben we een bedrijf gevonden die hierin gespecialiseerd in is. Geïnteresseerd? Klik dan op deze link Online marketingbureau Groningen