Geen categorie

Tweedehands heftrucks goedkoop en praktisch

Een tweedehands heftruck is een stuk goedkoper dan een nieuw exemplaar en heeft vaak evenveel garantie. Vaak zijn er diverse exemplaren altijd voorradig bij de leverancier. De heftrucks zijn goed gecontroleerd op veiligheid en werken net zo goed als een nieuwe heftruck alleen zijn ze een stuk goedkoper. Het leasen van een nieuwe heftruck kan ook prijzig zijn. Tevens wordt er naar jaarcijfers, inkomen en kredietwaardigheid gekeken bij leasen. Het aanschaffen van een tweedehands heftruck heeft dus als voordeel dat de heftruck direct in het bezit is van de eigenaar zonder extra kosten en regels. Tevens worden heftrucks wereldwijd geïmporteerd en zit er altijd wel een passende heftruck bij. Daarnaast zijn tweedehands heftrucks snel leverbaar.

Tweedehands vorkheftrucks in het bedrijf gebruiken

Om tot de juiste keuze te komen voor een tweedehands heftruck moet worden gekeken voor welke doeleinden het apparaat wordt gebruikt en hoe intensief hij wordt gebruikt. Iedere occasion is anders en heeft zijn eigen kenmerken. De een kan meer gewicht aan dan de ander. Ook hier moet goed op worden gelet. Kijk naar wat voor capaciteit de vork aankan en welke hoogtes bereikt kunnen worden. Naast gewone zijn er ook elektrische varianten. Let daarbij goed op de batterij capaciteit van de occasion.

Let op de geschiedenis van het onderhoud

De ene heftruck zal beter zijn onderhouden dan de andere. Kies voor een occasion die niet teveel kilometers op de teller heeft staan. Let op eventuele gebreken. Het is verstandig een occasion uit te testen of deze goed werkt. De meeste occasions werken prima en worden alleen verkocht als ze van goed onderhoud zijn voorzien. Vaak wordt er een onderhoud historie meegeleverd of een plan waarin precies staat wat is nagekeken of is vervangen. Het voordeel is dat deze documenten veel inzicht geven in verricht onderhoud door de jaren heen.

Veiligheid van de vorkheftruck staat voorop

Vrijwel alle goede occasions zijn voorzien van een CE-veiligheidscertificaat of keurmerk van BMWT of VA. De heftruck zal door de jaren heen langzaam slijten. Maar bij goed onderhouden heftrucks is geen sprake van slijtage omdat elk onderdeel op tijd is gerepareerd of vervangen. Ook hier wordt goed op gelet bij de verkoop van occasions wat heftrucks betreft. De heftruck voldoet aan alle veiligheidseisen en kan zo nog heel lang mee. Het is zeker aan te raden om altijd een periodieke keuring uit te laten voeren.

Bron: Forkstrading.com