Geen categorie

Veelgestelde vragen over een bubbelbad

Sta jij op het punt om een bubbelbad te kopen? Dan is het aan te raden om dit artikel te lezen. In dit artikel zullen we stilstaan bij de meest gestelde vragen over deze baden. Hierdoor krijg jij inzicht en antwoorden op de belangrijkste vragen zodat je zelf een beslissing kunt nemen voordat je besluit een bad aan te schaffen. Wil jij nog additionele informatie? Neem dan contact op met onze specialisten!

Wat is het verschil tussen een bubbelbad en een jacuzzi?

Een bubbelbad, ook wel een Whirlpool genoemd, is uitsluitend bedoeld voor binnenshuis. Een jacuzzi daarentegen is zowel bestemd voor buiten als binnen en wordt slechts eenmaal gevuld. Ook een groot verschil is het op temperatuur komen van het water. Zo heeft een jacuzzi 48 uur lang de tijd nodig voordat deze op temperatuur is. Het grote nadeel van de jacuzzi is wel dat deze veel stroom gebruikt. Het onderhoud is ook een nadeel bij de jacuzzi omdat je het water schoon moet houden met chloor. Bij een bad hoeft dit niet. Je laat het bad namelijk leeglopen zodra je er geen gebruik van wilt maken. Hierbij is het wel goed om te benoemen dat je continue het bad vol moet laten lopen waardoor de maandelijkse waterkosten zullen oplopen.

Kan je een bubbelbad inbouwen?

Sta jij op het punt om een bad te kopen, maar vraag jij jezelf af of je de whirlpool kunt inbouwen? Dan is het goed om te benoemen dat bijna alle whirlpools voorzien zijn van afneembare zijpanelen. Hierdoor kun je deze baden eenvoudig inbouwen. Echter, is dit niet aan te raden omdat de meegeleverde zijpanelen in veel gevallen makkelijk afneembaar zijn. Sta je toch op het punt om een bad in te gaan bouwen? Zorg er dan voor de dat de zijpanelen goed afneembaar blijven. Dit kun je bijvoorbeeld realiseren door de betegeling op watervaste plaat te verlijmen en het op een houten frame te plaatsen. Kortom, het is mogelijk om een bubbelbad in te bouwen, maar het is zeker niet aan te raden.

De voordelen van een whirlpoolbad

Als je kiest voor een whirlpoolbad, dan heb je meer dan een normaal bad. Dit bad zorgt namelijk voor een optimaal wellness gevoel waardoor je maximaal kunt ontspannen. Het geeft je spieren en huid een luchtmassage waardoor je heerlijk kunt relaxen na een drukke werkdag. Daarnaast heeft onderzoek ook aangetoond dat de massage de stofwisseling in het lichaam bevordert waardoor energie in het lichaam gestimuleerd wordt. Kortom, naast het heerlijk relaxen is het ook zeker goed voor jouw lichaam om gebruik te maken van een ontspannen sessie in het whirlpool bad.

Verschillende soorten bubbelbaden

Als je besluit om een bubbelbad aan te schaffen, dan is het mogelijk om deze aan te schaffen in verschillende maten. Zo kun je kiezen voor een 1-persoons bubbelbad of een 2-persoons bubbelbad. Natuurlijk is het goed om te kijken naar de verschillende mogelijkheden. Zo is het zelfs mogelijk om diverse accessoires aan te schaffen voor de baden die het bad nog completer maken.