Klussen & verbouwen

Verbouw je huis met zo min mogelijk afval

Waar het afval naar toe moet komt vaak niet meteen ter sprake tijdens een verbouwing laat staan dat er over nagedacht wordt of een container huren wellicht een optie is. Verbouwingen koste vaak een hoop planning en moeite. Vaak is er een korte periode voordat er definitief gewoond gaat worden in een huis, dat er grondig verbouwd wordt. Een container waar al het puin en de troep in kan is dan veel handiger dan telkens naar de stort rijden of natuurlijk in een keer met een hele berg die zich opgestapeld heeft , zeker met de benzineprijzen van tegenwoordig. Voorkom dan ook gelijk het probleem dat de troep meerdere keren verplaatst moet worden door het in de container te gooien die door een bedrijf speciaal bij jou is neergezet. 

Afval scheiden

In de meeste gemeentes in Nederland is afvalscheiding ondertussen al lang en breed op gang gekomen. Tijdens verbouwingen wil je hier natuurlijk wel aan meedoen, mocht het niet zijn dat dit door de grote berg afval waarvan het niet altijd makkelijk is vast te stellen in welke bak het hoord, dit in het gedrang komt. Afval moet ook gescheiden worden voordat het in een afvalcontainer belandt. Het is belangrijk om te weten wat voor soort afval het betreft in de hoofdlijnen zodat je weet wat voor container er gehuurd moet worden. In de hoofdlijnen komt het erop neer dat bouwafval en sloopafval, schoon puin, hout, groenafval, grond en gips allemaal hun eigen container hebben.

In een keer goed

Een container verlaagd ook de hoeveelheid afval die onnodig blijft liggen. De drempel om iets weg te doen ligt veel lager. Dit heeft een positief effect op de organisatie van spullen tijdens de verbouwing omdat er geen berg met spullen is die nog uitgezocht moet worden, waarvan gedacht werd dat het misschien nog wel een functie kon hebben. Dit omdat naar de stort rijden veel moeite is. De container staat er al, alles wat weg moet kan ook meteen weg.