Wonen & tuin

Verschillende soorten cv-ketels

Verschillende soorten cv-ketels

Wil je meer weten over CV onderhoud? Er zijn ontzettend veel soorten CV-ketels. Over dit onderwerp zijn we dus nog lang niet uitgepraat. Lees verder als je meer te weten wilt komen over CV-ketels en alles wat daarmee te maken heeft. Je hebt niet alleen CV-ketels met een hoog rendement, maar ook CV-ketels met een ultrahoog rendement. Nieuwsgierig geworden? Lees met een gerust hart verder.

CV onderhoud bij verschillende soorten ketels

Je hebt verschillende soorten CV-ketels. Te denken valt aan HR, UHR, HR-e en LTV ketels. Het CV-onderhoud verschilt van CV-ketel tot CV-ketel. Het is dus belangrijk om in de gaten te houden wat voor soort CV-ketel je hebt, want alleen dan kom je erachter wat voor CV-onderhoud je moet uitvoeren. Sommige CV-ketels zijn alleen bedoeld voor wandverwarming en soms ook vloerverwarming.

Open en gesloten systemen

CV-ketels kunnen zowel open als gesloten systemen hebben. Als het systeem gesloten is, wordt zuurstof uit de buitenlucht gehaald. De zuurstof is nodig voor de gasverbranding. Uiteraard hebben CV-ketels met een gesloten systeem ander CV onderhoud dan CV-ketels met een open systeem. Als de onderkant open is, heb je te maken met een open systeem. De lucht uit de omgeving wordt gebruikt. Welk systeem heeft jouw voorkeur? Er zijn argumenten aan te dragen voor zowel open als gesloten systemen.

HR-e ketels

Zoals gezegd zijn er meerdere soorten CV-ketels verkrijgbaar op de markt. Je kunt tegenwoordig ook HR-e ketels kopen. Deze ketel wekt energie op. Een HR-e ketel werkt met een aardgasmotor, alsook een handige generator. De CO2-uitstoot is ook aanzienlijk minder als je een HR-e ketel aanschaft. Een HR-e ketel is relatief duur, maar heeft dus een hoop voordelen. Om het CV onderhoud te bepalen moet je dus achterhalen wat voor CV-ketel je hebt. Moet je nog een CV-ketel kopen? Deze opties kun je met een gerust hart overwegen!