Wonen & tuin

Waar zijn betonlook tegels 100×100 geschikt voor?

Waar zijn betonlook tegels 100x100 geschikt voor?

Betonlook tegels 100×100 zijn op dit moment één van de meest gekozen tegels en dat is vrij logisch. De populariteit van betonlook tegels is in de afgelopen jaren flink gestegen, omdat ze niet alleen heel mooi zijn, maar ook heel veel mogelijkheden bieden. In onze blog vertellen we meer over de betonlook tegels van 100×100 centimeter en waar deze tegels geschikt voor zijn.

Wat zijn betonlook tegels 100×100?

Betonlook tegels 100×100 zijn tegels met een industriële uitstraling en zijn 1 meter breed en 1 meter lang. Dit zijn grote tegels die je heel eenvoudig in een badkamer tegen de wand kunt lijmen en/of op de vloer kunt leggen. Betonlook tegels worden ook steeds vaker gebruikt voor in de keuken of in de woonkamer. Een voordeel is dat je vanuit de woonkamer de tegels zou kunnen verleggen naar de veranda of de tuin. Betonlook tegels zijn namelijk geschikt voor binnen en buiten!

Strak design 

Met betonlook tegels 100×100 kun je heel eenvoudig van een ruimte één geheel maken. Dat doe je door de tegels zowel op de vloer als tegen de muur te plaatsen. Deze stijl wordt het vaakst gekozen voor in de badkamer, het toilet of in de keuken. Ondanks dat kiezen mensen vaak ook voor deze oplossing voor in de woonkamer. Dat is niet vreemd gezien het feit deze tegels een luxueuze uitstraling hebben en voor veel rust zorgen. Je hebt ook voldoende keuze in verschillende kleuren tegels en voegen. Met een bijpassende voeg heb je een vrijwel naadloze vloer of muur terwijl je de tegels meer kunt laten spreken als je voor een contrasterende voeg kiest.

Betonlook tegels 100×100 doorleggen naar een veranda of de tuin

De betonlook tegels 100×100 zien we ook steeds vaker terug in de woonkamer en dat geeft als voordeel dat je de tegel kunt verleggen naar een veranda of de tuin. Betonlook tegels zijn namelijk geschikt voor zowel binnen als buiten.  Deze methode geeft niet alleen een mooi effect, maar het maakt de woonkamer ook een stuk ruimtelijker. Een ander pluspunt is dat de betonlook tegel prima past bij verschillende interieurstijlen. Of je nu voor een warm, kleurrijk of industrieel interieur hebt. 

Geschikt voor in de keuken

Betonlook tegels 100×100 zijn perfect voor op de vloer in de keuken. Deze tegels zijn waterafstotend en eenvoudig schoon te maken. Dus wanneer je eten of water morst hoef je niet te vrezen voor vieze en blijvende vlekken. Bij een laminaatvloer heb je die zorgen wel, want vet en vocht trekken vrijwel direct in het hout. Met alle gevolgen nadien. Daarnaast kun je de grote tegels combineren met een subtiele tegel in dezelfde stijl. Deze kun je goed gebruiken voor het betegelen van een spatwand.

Een naadloze vloer

Het grootste pluspunt van betonlook tegels 100×100 is dat de tegels groot zijn en dat je dus een vloer met weinig naden kunt leggen. Daarnaast is het belangrijk om voor een bijpassende voeg te kiezen zodat de naden nog minder goed opvallen. Als je het juist mooi vindt om de vorm van de tegel te laten zien, is een contrasterende voeg een betere keuze. Hiermee komen de tegels echt tot leven. Voor de betonlook tegels is er een ruime keuze in verschillende kleuren voegen.