Wonen & tuin

Een mooie eethoek is pas compleet met mooie eetstoelen

Een mooie eethoek is pas compleet met mooie eetstoelen

Je bent maanden op zoek geweest naar de perfecte eettafel en die heb je eindelijk gevonden. Dat is pas het eerste deel, want een mooie eettafel is pas compleet als je ook mooie eetstoelen hebt! Dus je zoektocht gaat nog even verder en het wordt er niet makkelijker op. Het uitzoeken van de perfecte eetstoel is een pittige klus. Maar met de tips in onze blog moet het al een stuk makkelijker worden.

De juiste kleur kiezen

Uiteraard kijk je allereerst naar de kleur van mooie eetstoelen, want een eetstoel moet wel bij het interieur passen, maar ook bij de stijl van de eettafel. Gelukkig is er een groot assortiment in eetstoelen in verschillende kleuren en kun je een stoel in vrijwel iedere kleur naar wens bestellen. 

Mooie eetstoelen in de juiste stijl

De juiste stijl kiezen is iets lastiger, maar je kunt het beste de huidige stijl van je inrichting aanhouden. Zo kun je ook beter bepalen welke mooie eetstoelen het beste bij je interieur passen. Er zijn uiteenlopende stijlen verkrijgen, zoals stoelen in een Scandinavische, modern of industriële stijl. De stijl bepaald ook voor een groot deel van welke materialen de stoel is gemaakt.

Verschillende materialen

Stoelen worden van verschillende materialen gemaakt. Kies je voor mooie eetstoelen van hout of ga je toch voor stoelen van stof en metalen poten? Als je weet naar welke stijl je zoekt, wordt de zoektocht naar de juiste stoel ook een stuk eenvoudiger. Twijfel je of je wel op de juiste weg zit? Schakel dan de hulp in van een specialist of een stylist.

Mooie eetstoelen in het juiste formaat

Het juiste formaat is ook belangrijk, want mooie eetstoelen zien er niet alleen goed uit, maar moeten natuurlijk ook lekker zitten. Kies je voor een stoel met een breder zitvlak en heeft de stoel ook de juiste hoogte. Je moet namelijk wel goed kunnen aanschuiven als je een maaltijd nuttigt. Dit zijn belangrijke zaken om rekening mee te houden wanneer je nieuwe stoelen wilt kopen.

Met of zonder armleuningen?

In de regel hebben de meeste mooie eetstoelen ook armleuningen en dat kan enorm handig zijn. Wil je iets lekkerder zitten en het gevoel van vrije bewegingsruimte hebben? Dan is een stoel zonder armleuning toch een betere optie. Ook kan een stoel met armleuning enorm druk ogen terwijl een stoel zonder armleuning voor meer rust kan zorgen. Vooral in kleinere leefruimtes is het essentieel om te bepalen of de stoel wel prima past en dat het niet het idee veroorzaakt dat het huis te vol staat.

Probleem eenvoudig oplossen

Staan de zweetdruppels nog op het voorhoofd van het zoeken naar de perfecte eettafel en krijg je het al benauwd als je moet denken aan het zoeken naar passende en mooie eetstoelen? Dan kun je het jezelf nog makkelijker maken door een complete eetkamer set aan te schaffen. Een eetkamerset bestaat doorgaans uit een eettafel met bijpassende stoelen en zo sla je twee vliegen in één klap. Geen eindeloze zoektochten meer en twijfels, maar gewoon een eetkamer set die niet alleen ontzettend mooi is, maar ook goed bij jou en je interieur past. Probleem opgelost!