Diensten

Waarom een zakelijke portretfoto van belang is

Wanneer je ergens een foto voor nodig hebt, gebruik je waarschijnlijk vaak een selfie of een uitknipsel van een foto met vrienden. Veel beter is het echter om een zakelijke portretfoto te laten maken die je overal voor kunt gebruiken! Waarom dit een goed idee is en voor welke personen specifiek, leggen we uit in dit artikel!

Werkzoekende

De eerste groep mensen waarvoor een zakelijke portretfoto handig is, is voor werkzoekende. Allereerst kun je deze foto namelijk gebruiken in je CV. Een foto geeft je CV namelijk een persoonlijke tint. Veel mensen maken echter de fout een ongeschikte foto te gebruiken, waardoor ze onprofessioneel over komen. Door een goede portretfoto te gebruiken ziet je CV er zakelijk uit, en kom je professioneel over. 

Hetzelfde geldt voor je Linkedin profiel, ook hier heb je een zakelijke foto voor nodig. Recruiters zijn op Linkedin voortdurend op zoek naar gemotiveerd personeel. Ook zullen 9 van de 10 bedrijven waar je solliciteert eerst je Linkedin profiel checken. Het is dus van groot belang dat je daar een geschikte profielfoto hebt, om een goede indruk op bedrijven en recruiters te maken!

Ondernemers

Ook voor ondernemers is een zakelijke foto van belang. Ten eerste wil je op je website professioneel overkomen op potentiële klanten. Wanneer je een slechte foto op je website hebt staan kom je onprofessioneel over, dus zullen potentiële klanten minder vertrouwen in je producten/diensten hebben. Als je helemaal geen foto gebruikt mis je een persoonlijke binding. Potentiële klanten hebben immers totaal geen beeld van met wie ze te maken hebben. Het is als ondernemer dus van groot belang over een zakelijke foto van jezelf te beschikken. 

Naast jezelf als ondernemer, is het ook een goed idee zakelijke portretfoto’s van je medewerkers te laten maken. Zo kom je als organisatie in zijn geheel professioneel over. 

Professionals

De laatste groep waarvoor een zakelijke foto van belang is, is voor professionals. Zeker wanneer je veel met klanten te maken hebt als sales manager of accountmanager. Gebruik je zakelijke foto op businesscards, in de handtekening van je mail en op je Linkedin profiel. 

Zakelijke portretfoto laten maken

Een goede zakelijke portretfoto laten maken doe je bij LINK Fotografie.