Beauty & mode

Waarom is een liposuctie behandeling zo populair in 2023?

Een liposuctiebehandeling klinkt als een zwaar en beladen onderwerp. Het is een ingreep waar je, mocht je dit ooit overwegen, je natuurlijk heel goed over moet laten informeren en heel goed over na moet denken. Toch is de kans groot, dat het beeld dat jij hebt over deze behandeling allang ontzettend achterhaald is. De behandeling bestaat al sinds de jaren ‘70 van de vorige eeuw. En de ontwikkeling op dit gebied heeft de afgelopen 50 jaar zeker niet stil gestaan. Een zware operatie met de risico’s en de lange nasleep die daarbij horen, is tegenwoordig allang niet meer nodig. Voor steeds meer mensen wordt de drempel voor plastische chirurgie dan ook steeds minder groot.

Trend 

Liposuctie is volgens sommige bronnen inmiddels populairder dan een borstvergroting. Ook behandelingen met Botox en fillers worden steeds meer gedaan. Toch is het belangrijk je er bewust van te zijn van de gevaren en van het feit dat niet elke aanbieder goed opgeleid en kundig is. Als er iets fout gaat kan dit nog steeds echt nare gevolgen hebben. Liposculptuur, zoals de moderne versie van liposuctie ook wel heet, is in 2023 op het gebied van cosmetische chirurgie één van de veiligere behandelingen. Hetgeen waarschijnlijk een grote rol speelt bij de populariteit. Toch blijven er altijd risico’s. Het is belangrijk hier goed van op de hoogte te zijn om je eigen overweging te kunnen maken.


Verfijnde techniek

Moderne klinieken zoals het Nationaal huidcentrum maken gebruik van de nieuwste technieken voor de beste behandeling van hun patiënten. Zo hoef je, dankzij de verfijnde techniek van tumescente liposuctie, allang niet meer onder algehele narcose. Alleen je huid wordt verdoofd, en daardoor wordt het weghalen van storende en hardnekkige vetophopingen in één keer een veel minder ingrijpende behandeling dan dat het ooit geweest is.

Misschien sport jij al tijden intensief en doe je ontzettend je best op het gebied van gezond eten. Toch kan het zijn dat er bepaalde plekken op je lichaam zijn waar je, wat je ook doet, op deze manier niet weg krijgt. In sommige gevallen is het ‘t overwegen waard om hier iets aan te laten doen door een goede en betrouwbare specialist.


Gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl blijft essentieel om goed in je vel te zitten. Een goede en betrouwbare cosmetische chirurg zal jou op een eerlijke en duidelijke manier informeren over wat wel en niet zal werken voor jou. Goed luisteren naar wat je beweegredenen zijn om deze behandeling te willen en of je er op de goede manier in staat. En je bovendien een goed beeld geven over wat je wel en niet moet verwachten over het resultaat van de behandeling. Het is belangrijk dat jouw verwachtingen vooraf realistisch zijn en dat je ook goed geïnformeerd wordt over of en hoe een cosmetische ingreep op de lange termijn voor jou zinvol zal zijn. Ben jij geïnteresseerd om meer te weten te komen over wat een liposculptuur behandeling nu echt inhoudt? En de liposuctie kosten navragen? Neem contact op met Nationaal Huidcentrum.