Wonen & tuin

Een moderne keuken in 2023

keuken

Nu het jaar 2023 net begonnen is, betekent dat ook dat er allerlei nieuwe trends zijn op het gebied van onder andere keuken, badkamers en de rest van de inrichting van het huis. Uiteraard zijn er nog altijd kleuren en of materialen die ook In het nieuwe jaar weer opnieuw ontzettend populair blijven. Wat we vooral zien op het gebied van keukens, is dat de moderne keuken we helemaal terug is van weggeweest. Uiteraard is het wel goed om te weten dat er wel een degelijk verschil is tussen een moderne keuken of echt een design keuken. De verschillen zitten hem met name In het gebruik van bepaalde soorten apparatuur, maar ook In het gebruik van materialen, de afwerking en vooral ook kleur. In dit artikel gaan we daarom ook verder in op de trends van 2023.

De kleuren

Dat de moderne keuken ook in 2023 populair blijft, blijkt wel uit de kleurtrends van 2023. De kleuren die ontzet populair zijn, zijn vooral de zachte, harmonische kleurencombinaties. Wat we namelijk vooral zien, is dat de keuken steeds vaker een onderdeel wordt van onze woonkamer. Dat houdt dus ook in dat de stijl van onze keuken steeds vaker wordt geïntegreerd In de stijl van de woonkamer. Gezien we steeds vaker met vrienden en familie of gewoon onze partner borrelen aan de keukentafel, is het dus ook niet zo gek dat onze keuken ook steeds meer op een verlengstuk van onze woonkamer begint te lijken. Logisch dus ook dat de kleuren die in de keuken worden toegepast een verlengde zijn van wat er in de woonkamer wordt gedaan.

Dichte keukenkastjes

Als we het hebben over een moderne keuken, gaat het natuurlijk over een strak afgewerkte keuken waar we weinig tot geen losse items zien staan. Dat betekent dus ook dat er niet allerlei prullaria op het aanrecht staat en ook de keukenkastjes zijn afgesloten met een deur. Nu zou je wellicht denken dat het hartstikke logisch is, maar in de huidige tijd zien we vooral ook dat een kruidenkastje vaak ter decoratie helemaal geen deur bevat. Je zult merken dat alleen een opgeruimde keuken al enorm bijdraagt aan het creëren van rust.

Technologie

Binnen een moderne stijl mogen de nodige technologische snufjes absoluut niet ontbreken. Het is Daarom dus ook niet voor niets dat de meeste moderne keukens zijn uitgerust met een ingebouwd koffiezetapparaat, een prachtige keukenmachine op het aanrecht hebben staan en ook zijn voorzien van moderne verlichtingsmogelijkheden. Wat je vaak ziet, is dat het aanrechtblad afzonderlijk wordt verlicht door middel van een mooie ledstrip aan de onderkant van de keukenkastjes die aan de muur boven het aanrechtblad zijn bevestigd. Ook is er vaak een afzuigkap geïntegreerd In het kookgedeelte. Dit kan een afzuigkap zijn die er boven ‘hangt’, maar natuurlijk ook met de huidige techniek, een afzuigkap die in het midden van de kookplaat is gemonteerd. Kortom, met een moderne keuken kun je alle kanten op.
Bron: Kookhuis.nl