Diensten

Waarvoor is een creditcard?

Er zijn door de jaren heen steeds meer nieuwe manieren van betalen ontwikkeld. Zo is het bijvoorbeeld nog steeds mogelijk om contant te betalen, maar wordt dit in de praktijk niet vaak meer gedaan. Het is namelijk zo dat het voor de meeste mensen veel makkelijker is om gebruik te maken van hun pinpas wanneer zij iets moeten betalen. Er zijn zelfs mensen die ook deze manier van betalen vaak aan zich voorbij laten gaan. Waar betalen deze mensen dan mee? Zij gebruiken waarschijnlijk een creditcard. In deze tekst vind je meer informatie over wat een creditcard is en hoe je deze kunt gebruiken. 

Wat is een creditcard

Het is mogelijk om naast je normale bankpas een creditcard aan te vragen. Dat is in sommige situaties erg handig, maar het is wel van belang dat je goed nadenkt over welke aankopen je doet met een creditcard. Het is namelijk zo dat je met een creditcard oftewel een kredietkaart als het ware geld leent. Dit is voor veel mensen niet helemaal duidelijk waardoor zij de neiging hebben om spullen te kopen zonder na te denken over hoeveel dit kost. 

Wanneer je een aankoop doet met een creditcard, schiet de creditcardmaatschappij als het ware je aankoop voor. Het geld zal dus niet worden afgeschreven van je bankrekening. Hierdoor is het van belang om goed bij te houden welke aankopen je doet met je creditcard. Je krijgt namelijk later een rekening van alle aankopen die je hebt gedaan met je creditcard. Het is daarom niet slim om al je aankopen met een creditcard te doen zonder dat je weet hoeveel geld je eigenlijk hebt uitgegeven. Als je dit wel doet, loop je namelijk het risico om in de schulden te komen zonder dat je het direct door hebt. Dit is een situatie die je moet vermijden door op een verstandige manier met je creditcard om te gaan. 

Wat is het voordeel van het gebruiken van een creditcard?

Je kunt bij veel bedrijven een gratis kredietkaart aanvragen. Hierdoor vragen veel mensen zich vast af wat nu precies het voordeel van het gebruiken van een creditcard is. Het is immers niet voor niets dat er veel mensen zijn die gebruik maken van hun creditcard in plaats van hun bankpas. Je aankopen met een creditcard zijn in de meeste gevallen namelijk nog enkele maanden verzekerd. Dit betekent dus dat jij niet je eigen geld verliest wanneer je bijvoorbeeld wordt opgelicht door een frauduleuze webshop, maar hiervoor betaalt met je creditcard. Bovendien kun je met een creditcard als het ware een voorschot nemen op geld wat nog binnen moet komen. 

Maak geen schulden! 

Het is wel van belang om heel bewust met een creditcard om te gaan. Je wilt immers voorkomen dat je in de schulden komt te staan. Dit kun je doen door zorgvuldig bij te houden welke aankopen je met een creditcard doet. Op die manier weet je namelijk altijd hoeveel geld je nog kunt uitgeven voordat je dit eigenlijk niet meer kunt betalen.