Overig

Wat is het beste kunstgras?

Heb je een leuk balkon? of heb je wellicht een grote tuin waar je gras wilt leggen? In deze gevallen kun je de keuze maken voor kunstgras. Hier blijft het echter niet bij. Weet je namelijk wel welke soort kunstgras je moet nemen? Deze kunnen namelijk erg verschillen in prijs. In dit blog bericht willen we je dan ook meer vertellen over de verschillen tussen de soorten kunstgras. Wat is het beste kunstgras voor jouw project? Lees dit blog bericht en je komt er achter!

Het aantal vezels in het kunstgras

Op het moment dat je kunstgras gaat leggen, is het belangrijk om te weten hoeveel vezels er in het gras zitten. Hoe meer vezels er namelijk te vinden is, hoe zwaarder het kunstgras. De hoeveelheid aan vezels maakt namelijk het kunstgras voller. Hiervoor geldt; hoe voller het kunstgras, hoe mooier het er uit komt te zien. Daarnaast blijven de vezels ook veel mooier rechtop steken. Wat is het beste kunstgras? Een volle grasmat is natuurlijk het mooiste. Daarnaast geldt dat hoe zwaarder de kunstgras mat is, hoe zachter hij aan zal voelen.

De kwaliteit van grasvezels

Wat is het beste kunstgras? Om hier achter te komen moet je natuurlijk ook kijken naar de kwaliteit van de grasvezels. Hiervoor worden er twee materialen het meeste gebruikt. Dit zijn Polyethyleen en Polypropyleen. Net zoals bij de keuze voor een tapijt, is polyethyleen de sterkste kwaliteit. Dit materiaal is namelijk veel meer kleurvast, waardoor de kans op verkleuren veel lager is. Er zijn kunstgras matten verkrijgbaar waarbij het voor 100 procent uit polyethyleen bestaat. Daarnaast zijn er ook varianten waarbij beide materialen gebruikt worden. In deze varianten zijn vaak de helft van de vezels, de krulvezels en het mosdraad gemaakt is van Polypropyleen. De rest van de mat is dan gemaakt van Polyethyleen.

De verschillende vormen van kunstgras

De kunstgrasmatten zijn ook voorzien van verschillende vormen kunstgras. De goedkoopste vorm is de rechte vorm. Deze is prima te gebruiken voor een balkon of kleine tuin. Vervolgens heb je de diamantvorm vezel. Deze is iets sterker en gaat minder snel plat liggen. Een sterkere vorm dan de diamant, is de C-vorm. Dit kunstgras blijft mooi rechtop staan in de combinatie met krulvezel en mosdraad. Als dit nog niet sterk genoeg is, kun je ook kiezen voor de S-vorm. Deze vezel blijft namelijk perfect rechtop staan. Wat is het beste kunstgras voor de vezel vorm? Dat is de W-vorm vezel. Deze is het sterkste van alle varianten en blijft uit zichzelf rechtop staan. Als je deze combineert met veel mosdraad en krulvezels voelt de grasmat enorm zacht aan. Uiteindelijk is het van belang dat je weet waar je het kunstgras neer gaat leggen om te bepalen welke sterkte je nodig hebt.