Beauty & mode

Wat en wanneer is Black Friday?

Wat en wanneer is Black Friday?

Je hebt ze vast wel eens gezien: de beelden uit de Verenigde Staten van grote groepen mensen die voor een winkel wachtten om te kunnen profiteren van Black Friday. Maar wellicht heb je zelf ook wel eens geprobeerd een aankoop te doen tijdens dit kortingsevenement. Maar wat is Black Friday precies, wanneer vind het plaats en hoe kun je optimaal profiteren? Je leest het hier!

Wat is Black Friday?

Black Friday is een kortingsevenement dat van oorsprong uit de Verenigde Staten komt, maar inmiddels ook in Europa zeer populair is. Tijdens deze dag worden producten met heel veel korting verkocht en profiteer je van veel voordeel. Een groot voordeel van Black Friday is dan ook dat je tijdens deze dag een populair product kunt aanschaffen met hoge korting. Onder andere telefoons, laptops, speakers, tv’s en games worden met korting verkocht. Maar ook kleding, cosmetica en heel veel andere producten zijn voordelig tijdens Black Friday.

Wanneer vindt Black Friday plaats?

Black Friday vindt plaats in november, op de dag na Thanksgiving. Deze feestdag valt altijd op een donderdag en Black Friday is op vrijdag, de dag erna. Dit is voor veel mensen de start voor het doen van de kerstinkopen. Winkeliers hebben hier slim op ingespeeld om op deze dag producten aan te bieden met hoge korting: dit maakt het voor mensen nog aantrekkelijker om te winkelen.

Inmiddels is Black Friday in Nederland ook zeer populair. Hoewel er geen Thanksgiving wordt gevierd, valt Black Friday ook in Nederland op de dag na deze feestdag. In 2020 viel Black Friday op vrijdag 27 november en in 2021 zal Black Friday plaatsvinden op vrijdag 26 november. Blijf op de hoogte van Black Friday nieuws en oriënteer je goed van tevoren: zo loop je geen deal mis!