Hobby & vrije tijd

Wat is Ethereum?

Bij cryptocurrency denk je waarschijnlijk gelijk aan de bitcoin. En dat is ook niet raar, want dit is de meest bekende vorm van cryptocurrency die er is. Ethereum valt daar ook onder. Ethereum is een redelijk nieuwe currency en hier valt dus nog veel winst te behalen. Als er nog weinig kapitaal in een valuta zit kan de waarde daarvan snel stijgen. In deze blog delen wij de belangrijkste dingen over Ethereum.

Wat is Ethereum

Ethereum is een platform voor applicaties. Ontwikkelaars kunnen deze currency gebruiken voor de ontwikkeling van applicaties. Met Ethereum kun je transacties maken en vervolgens rechtsreeks naar een ander sturen. Zonder dat daar een financiële instelling tussen zit.

Verschil tussen Ether en Ethereum

Veel mensen halen deze twee door elkaar.  Als we het over Ethereum hebben, wordt er eigenlijk het hele netwerk bedoeld. Het is belangrijk dat er een token beschikbaar is die een waarde heeft. Het moet natuurlijk wel mogelijk zijn om elkaar af te betalen. Ether zijn hierin de tokens en Ethereum is het hele netwerk.

Ethereum kopen

Ethereum kopen moet je doen op betrouwbare websites. Dit geldt niet alleen voor Ethereum, maar voor alle cryptocurrency. Bitvavo is bijvoorbeeld een platform dat erg betrouwbaar is hiervoor. Je koopt hier eenvoudig je bitcoins, ehtereum of andere cryptocurrency in en verkoopt het ook weer.
Als het om betalen gaat zijn er vele sites die Ether al accepteren als betaalmiddel en je kunt er ook bij veel goede doelen betalen met Ethereum. De meeste mensen kopen Ethereum als een investering. De waarde van alle cryptocurrency fluctueert namelijk steeds

Toekomst Ethereum

Experts stellen dat de toekomst er rooskleurig uitziet voor Ethereum. Er zullen veel verbeteringen komen en er zal aan schaalvergroting worden gewerkt. Hoe gaat de koers zich ontwikkelen? Bijzonder gunstig! Naar verwachting zal in 2021 de waarde van één Ethereum stijgen naar €1900 met uitschieters van €2100. Benieuwd geworden? Logisch! Het is wellicht handig om nu alvast je slag te slaan. Klik hier voor de Ethereum koers.

Voordelen opgesomd Ethereum

  1. Derde partijen hebben geen invloed op Ethereum
  2. Corruptie niet mogelijk
  3. Erg veilig
  4. Apps worden niet afgesloten