Geen categorie

Welke type voetbaltafel schaf jij aan?

De tafels zijn onmisbaar in bijna elke kantine, maar ook thuis kan je genieten van dit mooie tijdverdrijf. Maar als je gaat kijken naar een nieuwe voetbaltafel dan zal je zien dat er heel veel verschillende soorten en modellen zijn waar je uit kan kiezen. Het is dus goed om een weloverwogen keuze te maken zodat je jarenlang plezier hebt van je nieuwe aankoop. En vergeet niet de accessoires te bekijken om langer plezier te hebben van je aankoop. 

Waar is tafelvoetbal ontstaan? 

Er zijn verschillende verhalen over het ontstaan van de voetbaltafel. Het wordt sinds de negentiende eeuw gespeeld en het is of in Spanje of in Zuid-Frankrijk ontdekt. De Fransman Lucien Rosengart wordt door historici als meest betrouwbare verhaal gezien. Maar de Spanjaard Alexander de Finisterre geeft aan dat hij het spel heeft ontworpen in het ziekenhuis tijdens het herstel van een wond. Hij zou het spel ontworpen hebben om de hand-oogcoördinatie van oorlogsveteranen te verbeteren. Zo konden ze weer terug keren in het veld op een later moment. 

Uit welke soorten voetbaltafel kan je kiezen?
Er zijn heel veel verschillende soorten voetbaltafels waar je uit kan kiezen. Het is belangrijk om een goede keuze te maken op basis van waar en hoe je de tafel gaat gebruiken. Voor ieder budget en elk doeleinde is er een voetbaltafel te koop. 

Indoor of outdoor

Je kan kiezen tussen een indoor voetbaltafel of een outdoor tafel. Het grote verschil is de materialen waaruit de tafel zijn gemaakt. Als je voor een outdoor model kiest, dan kan je die overal gebruiken. Een indoor tafel kan je niet in vochtige ruimtes gebruiken, ook niet binnen. Garages, kelders en schuren zijn dan ook een minder geschikte locatie voor een indoor tafel. Kies in die gevallen altijd een outdoor tafel. 

Laminaat of glasplaat

Je kan voor het binnenwerk kiezen tussen laminaat of een glasplaat. In veel gevallen worden laminaat gekozen want dit is budget vriendelijker en makkelijk schoon te maken. Voor de meer professionelere spellen wordt voor glas gekozen omdat dat beter bestand is tegen intensief gebruik. 

Inklapbaar of vast

Een andere keuze die je kan maken is of je gaat voor een voetbaltafels die inklapbaar zijn of niet. Het voordeel van een inklapbare tafel is dat hij minder ruimte inneemt als je hem niet gebruikt. Dat kan een groot voordeel zijn als je beperkt ruimte hebt of de kamer gebruikt voor andere doeleinden of spelen. Ook is een inklapbare tafel vaak makkelijker te verplaatsen dan een vaste, want die passen niet door de deur heen. 

Voetbaltafel accessoires

Je hebt natuurlijk voor je voetbaltafel ook accessoires die je kan aanschaffen. Balletjes zijn natuurlijk nodig om het spel te kunnen spelen, maar je hebt nog meer keuzes. Je kan ook reservepoppetjes kopen voor als er eentje kapot gaat en er zijn ook afdekhoezen. Zo hou je jouw tafel schoon, netjes en intact ook al wordt ermee gespeeld. Je kan namelijk onderdelen op die manier zelf vervangen zonder dat je een nieuwe tafel hoeft aan te schaffen.