Overig

Zo begin jij met investeren: 4 stappen!

Zo begin jij met investeren: 4 stappen!

Veel mensen willen beginnen met investeren, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Speciaal voor deze mensen hebben wij een stappenplan opgesteld!

Stap 1: Waar in ga je investeren?

De eerste stap om te beginnen met investeren is bepalen waarin je gaat investeren. Er zijn namelijk erg veel mogelijkheden. Denk aan aandelen van bedrijven (zoals Amazon), beurzen (zoals de Nasdaq), vastgoed (zoals een vakantiewoning), edelmetalen (zoals goud) en crypto (zoals Bitcoin via een Kucoin referral code). Er zitten diverse voor- en nadelen aan de verschillende opties. Zo zijn sommige opties enkel geschikt voor mensen met een groot budget. Ook zal de ene optie betrouwbaarder zijn dan de ander. Crypto staat bijvoorbeeld bekend om grote risico’s, wat wel weer een hoog potentieel rendement met zich meebrengt. Maak dus een weloverwogen keuze. Het is hierbij belangrijk dat je kennis hebt van hetgeen waarin je investeert, of er in ieder geval voldoende interesse in hebt.

Stap 2: Hoeveel ga je investeren?

Je weet nu waarin je gaat investeren. De volgende stap is om te bepalen hoeveel je wilt investeren. Het is verstandig om van te voren een bedrag te bepalen, om te voorkomen dat je te veel investeert of uit emotie gaat handelen. Leg alleen in wat je op lange termijn niet nodig hebt, en ben je er van bewust dat je het geld mogelijk kan verliezen. Wanneer je niet in één keer een groot bedrag kunt missen, kun je er voor kiezen om iedere maand een kleiner bedrag te investeren. Op lange termijn kun je op deze manier toch een mooi bedrag bij elkaar krijgen.

Stap 3: laat het met rust

Een fout die veel beginners maken, is het verwachten van een hoog rendement in korte tijd. Investeren is echter een lange termijn ding. Kijk dus niet iedere dag wat je investering waard is, maar laat het lekker staan. Geduld is een schone zaak!

Stap 4: Weet wanneer je het eruit moet halen

Een investering moet je dus lange tijd laten staan, maar natuurlijk niet oneindig! Je moet dus weten wanneer je je investering gaat verzilveren. Je kunt er voor kiezen om dit te doen bij een bepaald doel. Zo kun je bijvoorbeeld je investering verzilveren als het een bepaald bedrag waard is, of als je van plan bent om een woning te gaan kopen. Ook kun je er voor kiezen om je investeren te incasseren als het een plotselinge flinke waardestijging heeft doorgemaakt, of wanneer je verwacht dat je investering op het punt staat om flink in te zakken door bepaalde factoren.