Hobby & vrije tijd

Zo kun je ook tijdens een lockdown lekker blijven eten

Een probleem waar veel mensen tegenaan zijn gelopen tijdens de corona crisis, is het niet kunnen of durven eten in een restaurant. Daarom geven we in dit artikel wat tips om ook tijdens een lockdown lekker te kunnen eten!

Eten afhalen

De eerste tip is om eten af te halen. Veel eetgelegenheden boden deze optie altijd al aan. Denk bijvoorbeeld aan de Chinees, een friettent of een fastfoodketen. Echter hebben veel restaurants waar dit nog niet kon tijdens de corona crisis een afhaalservice opgezet. Zo kun je blijven genieten van het eten uit je favoriete restaurant, ook tijdens een lockdown. 

Eten laten bezorgen

Wat is er nóg makkelijker dan eten afhalen? Precies, eten laten bezorgen! Ook dit doen namelijk veel eetgelegenheden. Hiervoor hoef je dus helemaal de deur niet meer uit!

Zelf koken

Uiteraard kun je ook gewoon zelf aan de slag gaan. Kies een gerecht uit, zoek de ingrediëntenlijst op internet, koop alles wat je nodig hebt en maak je favoriete maaltijd zelf klaar! Het voordeel van zelf koken is dat je precies kan maken wat je zelf wilt, en kunt spelen met verschillende ingrediënten die je lekker vindt. Zelf koken is niet alleen lekker, ook leuk!

Een combinatie van bezorgen & koken!

De bovenstaande opties zijn natuurlijk prima, echter zitten er wel wat nadelen aan. Zo is het eten vaak niet lekker warm en vers meer als je het afhaalt of laat bezorgen. Het eten moet immers vervoerd worden wat tijd kost. Je kunt dus niet meteen eten na het eten bereid is. 

Wanneer je zelf kookt ben je tijd kwijt aan boodschappen doen. Ook kost het bereiden van sommige maaltijden erg veel tijd. Koken is leuk, maar niet als het té veel tijd en werk kost. Gelukkig is er een alternatief waarbij je geen last hebt van deze nadelen; een combinatie van bezorgen en koken! Bij Feel Good Kitchen kun je namelijk gerechten bestellen die je alleen nog maar in de oven hoeft te zetten. Ook kun je pakketten bestellen waar alle benodigde ingrediënten inzitten voor het maken van een pizza. Je hoeft de ingrediënten dus alleen nog maar samen te voegen en je pizza af te bakken!