Overig

Welk fornuis is het meest geschikt voor uw horecakeuken?

Een geschikt fornuis kiezen voor uw horecabedrijf kan best tegenvallen. Er valt namelijk op dit gebied veel te kiezen. Maar hoe bepaalt u nu welk horecafornuis van horecawebstore.nl het beste bij uw bedrijf past? In dit artikel hebben we enkele handige adviezen verzameld die u helpen om de juiste beslissing te maken.

De kosten van het fornuis

Wie een eigen horecaonderneming begint, krijgt doorgaans te maken met hoge kosten. Er moet immers veel gekocht worden: een geschikt pand, meubilair, keukenapparatuur, keukenspullen, computers, een geluidsinstallatie, interieurspullen, et cetera. Dit is het punt waarop sommige startende ondernemers ervoor kiezen om bezuinigen op bepaalde apparaten. Aan te raden is om, mocht u willen besparen, dit te doen op het meubilair en de inrichting, en niet op de keukenapparatuur. Een goede kwaliteit horeca apparatuur, zoals een geschikt horecafornuis van horecawebstore.nl, is namelijk cruciaal voor hét belangrijkste visitekaartje van uw onderneming: het eten. Zonder goed fornuis kunt u als ondernemer niet bieden waarvoor u uw bedrijf opgestart bent, namelijk kwalitatief uitstekende gerechten en diners. Om die te bereiden, is goede apparatuur een absolute noodzaak.

Praktisch gemak en grootte van het fornuis

Een ander belangrijk kenmerk waarin keukenapparatuur in de horeca moet voldoen, is dat de keukeninstallatie praktisch goed te gebruiken moet zijn. Ideaal zijn bijvoorbeeld inductiekookplaten en een koelkast en vriezer van horecawebstore.nl die heel precies af te stellen zijn. Let verder zeker ook op de grootte en capaciteit van het fornuis dat u wilt gaan aanschaffen. Er moet voldoende kookruimte in de keuken, terwijl een goed fornuis ook ruim voldoende platen heeft om op te koken en bakken.

Denk ook aan de hygiëne

Bij het kiezen van een geschikt fornuis is het zaak om goed te kijken naar de hygiëne in de keuken. Door te kiezen voor vlakke inductieplaten, maakt u het zichzelf qua schoonmaken een stuk gemakkelijker. Kookplaten en fornuizen zonder groeven zijn zeer snel, met een reinigingsmiddel, schoon te maken en blijven fris en schoon.

Het energieverbruik als belangrijk aandachtspunt

Een van de punten om als koper van een horecafornuis op te letten, is het gemiddelde energiegebruik van het fornuis. Door te kiezen voor een horecafornuis die in energieklasse A valt, zoals A+ of A++, bent u niet alleen milieubewust bezig, maar bespaart u op termijn ook een hoop energie. Zeker in een restaurant, waar veel gebruikgemaakt wordt van elektrisch apparaten, kan dit jaarlijks honderden euro’s aan besparing opleveren.