Wonen & tuin

4 Redenen om een woning te huren in plaats van te kopen

Huren

Ben je van plan om op jezelf te gaan wonen? Of doe je dat momenteel al, maar wil je op zoek naar een ander stekje? Dan is er één keuze die meteen naar voren komt: ga je een woning huren of ga je er één kopen? Voor beide opties valt behoorlijk wat te zeggen. In dit artikel vertellen we je alles over waarom een woning huren voor jou wellicht de beste keuze is.

#1. Een huurder is flexibeler

Eén van de grootste voordelen van huren is dat je als huurder een stuk flexibeler bent dan als de bezitter van je eigen huis. Huurcontracten hebben vaak een vrij korte opzegtermijn, waardoor je zomaar weg bent als je je woning zat bent. Op deze manier zit je ook nooit lang opgescheept met dubbele lasten.

#2. Je hoeft een stuk minder onderhoudskosten te betalen

Een ander groot voordeel van een woning huren is dat je doorgaans veel minder geld kwijt bent aan het onderhoud van je woning. De meeste grote onderhoudsklussen worden namelijk betaald door je verhuurder. En dat scheelt behoorlijk in je portemonnee.

#3. Je kunt in aanmerking komen voor huurtoeslag

Heb je wat minder te besteden, dan kun je in aanmerking komen voor huurtoeslag. Hiermee kun je een mooi deel van je maandelijkse huur ondervangen. Hoeveel huurtoeslag je krijgt is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de hoogte van je huur, je inkomen en je vermogen.

#4. Je zit nooit opgescheept met restschuld

Heb je een koopwoning, dan bestaat de kans dat je hem ooit moet verkopen voor een lager bedrag dan de aankoopprijs. Hierdoor zit je opgescheept met een restschuld. Als huurder hoef je je over dit soort zaken nooit zorgen te maken.

Als deze vier redenen nog niet genoeg voor je zijn, bedenk dan dat je als huurder bijvoorbeeld geen opstalverzekering of heffingen van gemeente en waterschap hoeft te betalen. En ten slotte heb je als huurder wettelijke huurbescherming. Je verhuurder mag dus nooit zomaar je contract opzeggen.

Wat is de beste stad om een woning te huren?

Heb je eenmaal besloten te gaan huren, dan kun je echt op zoek naar een leuke woning. Maar wat is nou de leukste stad om te wonen? Dat hangt er natuurlijk een beetje vanaf. Ben je een echt stadsmens, dan kun je je hart ophalen met de vele beschikbare huurwoningen in Rotterdam, Den Haag of Amsterdam. Maar ook in andere delen van het land is er natuurlijk genoeg leuks beschikbaar. Ga je een woning of kantoorruimte huren? Kijk dan voor een volledig aanbod van huurwoningen in heel Nederland op https://www.huurstunt.nl/.