Klussen & verbouwen

5 tips voor jouw verhuizing 

Verhuizen is een belangrijk iets in je leven. Hoeveel verhuizingen je ook doet het blijft altijd moeilijk. Ten eerste omdat je waarschijnlijk een bepaalde emotie hebt bij de plek hebt waar je weg gaat, maar bij het verhuizen is er ook gewoon veel te doen. Opletten of je de verhuizing op tijd aangeeft aan de gemeente en het verhuismateriaal zijn een van de vele zaken om rekening mee te houden. Het kan veel stress en onrust met zich mee brengen. Als je weet waar je aan moet denken kan een verhuizing soepel zijn en zonder het vergeten van belangrijke zaken. Daarom 5 tips voor jouw verhuizing!

Zorg voor een planning en checklist

Het begin van de verhuizing kan erg ongeorganiseerd zijn. Zorg er met een planning voor dat jij dit niet hebt. Schrijf op wanneer je wilt beginnen en ook de volgorde van kamers. Een planning kan er daarnaast voor zorgen dat je op tijd begint. Dit kan zodra je het verhuismateriaal hebt. Zo kun je als je op tijd begint elke dag een beetje inpakken en wordt de klus steeds kleiner. Naast een planning is een checklist ook van belang. Op deze manier kun je georganiseerd aan de slag en en dingen afvinken wanneer het klaar is. Wanneer de planning en checklist aanwezig zijn zorgt dit voor vermindering van stress en een overzichtelijke verhuizing. 

Nummeren, vullen en kwetsbaarheid

De eerste verhuisdozen zijn gevuld. Door het nummeren van de verhuisdozen is het duidelijk voor welke kamer de dozen bestemd zijn. Zo kun je bijvoorbeeld op de checklist schrijven hoeveel dozen er voor de keuken zijn en deze allemaal het nummer 1 geven. De inhoud van niet compleet gevulde dozen kunnen door middel van vulmateriaal goed blijven. De inhoud kan zo niet gaan verschuiven. Haal naast genoeg vulmateriaal ook bescherming voor breekbare spullen. Zorg ervoor dat bijvoorbeeld glas en service niet kunnen breken of worden beschadigd. Schrijf naast de nummer van de doos het woord breekbaar op zodat dit niet vergeten gaat worden. Dit zijn allemaal tips die jouw verhuizing soepel gaan laten verlopen.