Hobby & vrije tijd

Alles over additieven voor je auto!

additieven voor je auto

Additieven voor je auto, misschien heb je er wel eens van hebben gehoord. Maar wat zijn het dan? Additieven zijn bepaalde middelen voor de motor van je auto die je kunt toevoegen aan de olie, brandstof en radiator. Hoe het werkt en waarvoor ze dienen zullen we je in deze blog uitleggen.

Welke additieven zijn er en wat is het nut ervan?

Voor automotoren wordt er onderscheid gemaakt naar drie soorten additieven. Je hebt zo voor toevoeging aan de olie, brandstof en radiator. Het aanbod is groot en de kwaliteit verschilt ook enorm per merk. De meningen zijn nogal verdeeld als het gaat om het nut van additieven. Er zijn veel mensen die het allemaal maar onzin vinden en vindt het pure geldverspilling. Daarnaast zijn er ook genoeg mensen die het nut van additieven wel inzien.

Belangrijk is dat je additieven van een goede kwaliteit gebruikt. Belangrijk hierbij zijn de verhoudingen van de werkzame stoffen die in de additieven zijn verwerkt. Additieven zijn een toevoeging, die ervoor kan zorgen dat bepaalde reparaties nog een tijdje kunnen worden uitgesteld. Het is echter geen wondermiddel dat technische mankementen kan verhelpen. Daarvoor moet je toch echt naar de garage. Laat je dan ook altijd goed informeren en koop niet zomaar een additief zonder dat je weet of het echt gaat helpen.

Brandstof additieven

Lindemann heeft een assortiment van hoogwaardige additieven. Een voorbeeld hiervan is Total Care Diesel turbo cleaner dat naast de turbo ook het complete brandstofsysteem en zowel het in- als uitlaatsysteem reinigt. En dat allemaal in één behandeling. Je hebt aan één blik genoeg voor een tank diesel van maximaal 80 liter en het is geschikt voor alle dieselmotoren.

Er zijn ook combinaties beschikbaar die het complete brandstof en in- en uitlaatsysteem onderhouden maar ook dienstdoen als ERG reiniger diesel. Diesel Boost is de perfecte aanvulling op Total Care Diesel. Gebruik ze niet tegelijkertijd. Lees goed de gebruiksaanwijzing of laat je informeren.

Olie additieven

Er zijn verschillende olie additieven verkrijgbaar. Je hebt bijvoorbeeld additieven met een reinigende werking, een beschermende werking. Er zijn ook varianten die olielekkage en het olieverbruik verminderen. Een voorbeeld hiervan is de Lindeman Oil Stop Leak. Dergelijke additieven zijn ook verkrijgbaar voor je radiator en koelsysteem.
Naast de bovengenoemde additieven zijn deze er ook voor de aandrijving (transmissie en stuurbekrachtiging).