Wonen & tuin

Alles over voor je tafelgasten? Tijd om dat te bewijzen!

Niemand houdt van half werk. Daarom doe jij er werkelijk alles aan om je bezoekers te behagen en er een gezellige avond van te maken.

Dat is toch niet teveel gevraagd? Gevalletje peulenschil! Jij bent immers de beste gastheer/vrouw (m/v) die er is en je woning kon er niet mooier uitzien. Om van je kookkunsten nog maar niet te spreken, daar valt al helemáál niks op aan te merken.

Toch zijn er elementen die zich tegen je kunnen keren. Namelijk details. Of het gebrek daaraan! Zal dat héél erg opvallen? Dat hangt van je gasten af. Maar voor de zekerheid wil je natuurlijk wel alles helemaal voor elkaar hebben. Zorg daarom dat de volgende facetten dik in orde zijn.

Tafelkleed of placemats

Wellicht kun je beide gebruiken of kies je voor slechts één van beiden. Nee, je publiek loopt niet van stel op sprong weg zodra een placemat niet matcht met de ondergrond. Maar toch wil je wel eenheid uitstralen. Een consistente sfeer. En die kan staan of vallen  met de kleuren en materialen die je uitkiest als basis voor een nauwkeurig gedekte tafel. Je zult zien dat dergelijke perfect kloppende details bijdragen aan een avond die op rolletjes verloopt. En dan bedoelen we geen vetrolletjes, ook al gaan we jou niet voorschrijven wat je wel of niet moet serveren.

Luchtjes

Zodra jij aan het kokkerellen slaat, vullen de ovenheerlijkste geurtjes de lucht. Maar ook daarvoor al kun je de reukorganen van je gasten flink bespelen. En dan met aroma’s die niet eens per definitie uit je keuken afkomstig zijn. Een heerlijk huisparfum, dat perfect bij de gelegenheid en/of het seizoen past, maakt de ambiance namelijk helemaal af. Of zijn er nog meer elementen die daaraan een bijdrage kunnen leveren? Dan moeten we eens even kijken…

Kaarsen

Maar natuurlijk; sfeerverlichting! Maak het samenzijn nog intiemer door je kaarsen een prominente rol te geven. Dat wil zeggen dat ze de belangrijkste lichtbron kunnen vormen op en rond de eettafel. Uiteraard plaats je ze wel op zo’n manier dat je volop ruimte hebt voor alle borden, schalen, glazen en bestek die de tafel moeten vullen.

Gaat het je vanaf hier wel lukken? Heel veel succes en geniet ervan!