Hobby & vrije tijd

Alles wat je moet weten over de Shoei J-Cruise 2

Ben je al bekend met de J-Cruise helm? Deze helm stond bekend als een van de meest  geavanceerde jethelmen. We vertellen in dit artikel meer over haar opvolger. De japanse fabrikant heeft met de Shoei J-Cruise 2 een verbeterde versie gecreëerd. Als stads rijder is de Shoei J-Cruise 2 van Champion Helmets zeker aan te raden. 

Veranderingen ten opzichte van de voorganger 

De voorganger, de Shoei J-Cruise, stond al bekend om een aantal toffe functies. Het was namelijk de eerste jethelm met een eigen zonnevizier in de helm en is tevens gecertificeerd volgens de voorgeschreven richtlijnen in Europa. Qua veiligheid is de helm er niet op achteruitgegaan en is de EPS voering behouden. De schaal is echter wat verhoogd waardoor het nieuwe zonnescherm er gemakkelijk tussen past. Daarnaast is opvallend dat de Shoei J-Cruise 2 in een maat meer beschikbaar is dan de J-Cruise. 

Bekende concurrenten 

De meeste bekende concurrenten van de Shoei J-Cruise 2 is de Schuberth M1 Pro. Deze jethelm beschikt namelijk ook over een geïnstalleerd zonnesysteem. Naast het geïntegreerde communicatiesysteem is ligt ook de beginprijs zeer dichtbij de Shoei J-Cruise 2. Daarnaast is ook de Aria SZ-R VAS een geduchte concurrent van Shoei J-Cruise 2. Deze helm is in vergelijking net iets duurder en staat vooral bekend om haar lage gewicht en klevende vezelmat. 

Vizier van de Shoei J-Cruise 2 

De rand van de helm is naar buiten gericht waardoor je beschikt over een ruim gezichtsveld. Daarnaast wordt door de naar buiten gerichte rand tevens het nodige windgeruis en turbulentie tegengehouden. Daarnaast is het vizier nog voorzien van een Anti-condens lens. De Shoei J-Cruise 2 beschikt ook nog over een vernieuwd viziermechanisme waardoor er een nieuwe ventilatie positie mogelijk is.

Advies nodig? 

Ben je nog redelijk nieuw in de motorwereld? Dan kun je ook ervoor kiezen eerst advies in te winnen alvorens je een nieuwe helm gaat kopen. Het is een behoorlijk investering dus je wilt natuurlijk zeker weten dat je de goede en veilige keuze maakt.