Beauty & mode

Het zekere voor het onzekere, ook in jouw schoonheidssalon!

Niet alleen de tevredenheid van je klanten, maar ook de hygiëne tijdens iedere behandeling in jouw beautysalon is van groot belang. Neem daarom geen enkel risico!

En dat hoeft ook helemaal niet. Jij bent immers een professional en je bent ieder mogelijk probleem een stap voor – tenzij je enkel in ‘uitdagingen’ denkt natuurlijk, maar dat komt op hetzelfde neer. Sterker nog, jij zorgt er persoonlijk voor dat je cliënten volledig zorgeloos in de behandelstoel plaatsnemen door vooraf – en tijdens – de juiste maatregelen te treffen!

Wil jij een volledige naleving van alle hygiënevoorschriften die voor jouw vak gelden worden nageleefd? Dan zul je je volledig bewust moeten zijn van de volgende zaken:

Voorlichting

Nee, jouw klanten en personeelsleden zijn natuurlijk geen kleine kinderen meer. Die weten wel hoe een kraan en zeep werken. Maar om er zeker van te zijn dat iedereen zijn of haar handen op de correcte manier wast voor, tijdens en na iedere behandeling, kun je voor de zekerheid toch maar beter een sticker op A4 formaat ophangen met heldere instructies. Deze is vaak gelamineerd verkrijgbaar, om te garanderen dat ze lang meegaan. Ook de kleur waarin je de sticker uitkiest is belangrijk, omdat die moet passen bij je interieur, maar ook duidelijk op dient te vallen.

Veiligheidsbril

Ook al loop je weinig tot geen kans op vonken, spaanders, scherven en andere rondvliegende objecten, moeten je ogen ook in een schoonheidssalon wel degelijk beschermd worden. Je kunt immers te maken krijgen met fijnstof en allerlei agressieve vloeistoffen die je absoluut niet in je ogen wilt hebben. Daarom is het gebruik van een veiligheidsbril ook in jouw salon heel belangrijk. Mocht er overigens toch iets in je ogen terecht komen, dan moet je dat direct kunnen uitspoelen met behulp van een oogdouche.

Ga op het gebied van veiligheidsbrillen altijd voor de hoogste kwaliteit. Kies voor glas met een krasbestendige bovenkant en rubberen oorveren die je eenvoudig kunt verstellen. Zorg bovendien dat je altijd vrij – oftewel onbelemmerd – zicht hebt.

Schorten

Bescherm jezelf en je onderkleding met behulp van een professioneel schort. Kies voor de modellen met de meest professionele uitstraling en zorg ervoor dat jouw bedrijfsnaam en logo erop geprint of gestikt worden voordat je ze in gebruik neemt. Ook handig: deze schorten zijn doorgaans universeel qua maat en hebben een waterafstotende en vlekwerende werking.

Handschoenen

Vermijd direct contact met je cliënten door handschoenen te dragen. Dat is prettig voor zowel de klant als de behandelaar om volledige hygiëne te kunnen garanderen. Naast volledige handschoenen kun je ook voor zogeheten ‘vingercondooms’ kiezen. Deze bedekken niet je gehele hand maar alleen de individuele vingers waar je ze om draagt. Zit al een beetje in de naam, hè?

Mondmasker

Geef bacteriën en virussen zo min mogelijk kans door wanneer nodig een mondmasker te dragen! Dat komt zowel jouw gezondheid als die van je klant ten goede. Professionele mondkapjes voor de schoonheidsspecialist zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. Kies daarom altijd het type dat comfortabel zit en je gehele gezicht bedekt. Behalve dan je ogen, natuurlijk.