Je mag weer lekker buiten gaan sporten in trainingsvorm en met afstand maar dat vinden we helemaal niet erg. Eindelijk even van die bank af Netflix uit en genieten van de echte wereld. Een balletje gooien op het pleintje in de buurt is altijd een goede optie. Basketballen is natuurlijk een team contactsport maar een van de sporten die je perfect alleen kan oefenen. Je kan conditie, sprongkracht, schottechniek, dribbel skills en vele andere disciplines oefenen op het veld. Om te beginnen kan je starten met kleine sprintjes afgewisseld met joggen. Dit is een leuke oefening om je conditie naar een hoger niveau te tillen en een interval conditie op te bouwen. Interval staat voor de wisselende intensiteit van de sportprestaties sprinten stilstaan joggen enz.
Het opbouwen van conditie zorgt er niet alleen voor dat je langer door kan gaan, maar zorgt er ook voor dat je minder snel blessures oploopt. Doordat je conditie verbetert, blijf je oefeningen langer op een goede manier uitvoeren. Hierdoor gebruik je de spieren op een goede manier en voorkom je dat er scheuren in ontstaan.
De juiste basketbalschoenen
Als je buiten lekker gaat trainen is het wel essentieel te letten op de juiste producten. Als je niet te veel gaat bewegen en je heel stationair wilt trainen zijn alle schoenen in principe goed maar zodra je een klein jumpshot gaat oefenen en lay-ups gaat lopen wil je schoenen met een bepaalde stabiliteit, demping en bewegingsvrijheid. De meeste schoenen hebben simpelweg niet de technieken om jou pijnvrij te laten basketballen op een betonnen ondergrond. Het goed landen na je sprongen is technisch ingewikkeld en de meeste sporters kunnen dit dan ook niet altijd helemaal alleen. Een goede schoen helpt hierbij.
Let wel op! Er worden in de markt ernorm veel schoenen verkocht onder het mom basketbalschoenen dat geen basketbalschoenen zijn. Zo heb je bij de footlocker, snipes of JD een gehele selectie aan loopschoenen voor de straat die absoluut niet geschikt zijn om mee te basketballen die worden aangeprezen als de beste en nieuwste basketbalschoenen. Het tegengestelde is waar. Vaak zijn dit schoenen die uit de oude doos komen en nu erg in zijn om te dragen als sneaker. De demping, ondersteuning, en andere technieken zijn enorm achterhaald of zitten zelfs niet meer in de schoenen. Michael Jordan had na zijn wedstrijden op de Jordan 1 vaak volledig bebloede voeten omdat ze simpelweg niet geschikt waren.
Zorg dus dat je je basketbalschoenen koopt bij een specialist die jou de juiste performance schoenen kan adviseren en als je twijfelt altijd even bellen zou ik zeggen.