Klussen & verbouwen

De 5 beste landbouwmachines

Wanneer je een boerderij hebt die gefocust is op de landbouw heb je natuurlijk machines nodig. Je hebt bijvoorbeeld trekkers nodig om bakken met gewassen te verplaatsen. Transportbanden om gewassen van de bakken in kleinere bakken te verplaatsen en nog veel meer. Na het lezen van dit artikel kom je erachter wat de 5 beste landbouwmachines zijn.

 1. Trekkers
  Een machine die niet weg te denken binnen de landbouw is natuurlijk de trekker. Trekkers komen in verschillende soorten maten en merken. Een aantal voorbeelden hiervan zijn John Deere, New Holland en Fendt. Trekkers zijn multi inzetbaar. Naast het voorttrekken van bakken en andere machines kun je ze ook gebruiken om snel over het land te rijden en kijken of alles nog wel goed groeit.
 2. Transportbanden
  Ook transportbanden zijn handig om te gebruiken binnen de landbouw. De naam zegt het al. Met transportbanden kun je gewassen heel gemakkelijk transporteren via banden. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om gewassen vanaf buiten via transportbanden naar de loods te verplaatsen zodat deze meteen in een andere bak terecht komen om verwerkt of gesorteerd te worden.
 3. Kistenvullers
  Je kunt natuurlijk verschillende machines op elkaar aansluiten zodat het proces sneller verloopt. Een voorbeeld hiervan is kistenvullers aansluiten op de bakken of direct op de transportbanden. Dit kun je doen zodat je niet eerst via een andere bak de gewassen weer moet verplaatsen. Dit kost iets meer tijd en als boer zijnde heb je dit natuurlijk niet.
 4. Doseerhoppers
  Doseerhoppers kun je ook aansluiten op het vorige traject. Dit is erg handig wanneer je kistenvullers langzaam is of niet veel gewassen kan verwerken. Een doseerhopper zorgt er dan voor dat er niet te veel gewassen door worden gevoerd. Zo hoef jij (of iemand anders) ook minder hard te werken om alle kisten op tijd onder de kistenvuller te zetten.
 5. Stortbakken
  Stortbakken kun je ook aanschaffen wanneer je je gewassen direct wilt verplaatsen als ze zijn geoogst. Je kan dan bijvoorbeeld met een transportband de stortbak vullen. Deze stort dan vervolgens de gewassen op een plek waar de transportband niet bij kan. Ook kun je stortbakken gebruiken om afval wat van de oogst is overgebleven weg te gooien.

Heb je nou een nieuwe machine nodig voor de landbouw? Neem dan eens een kijkje op https://vantrier.com/nl/ voor de verschillende soorten landbouwmachines die zij aanbieden.