Hobby & vrije tijd

De verfkleuren van 2021

Ben je toe aan een nieuw kleurtje in je huis, maar weet je niet zo goed welke kleur mooi bij jouw interieur past? Doe dan inspiratie op met de trendkleuren voor 2021. Dit zijn de kleuren voor het komende jaar. Lees je mee?

Trendkleuren voor het nieuwe jaar

Ieder jaar worden er weer nieuwe kleuren geselecteerd die dé trendkleuren voor het nieuwe jaar gaan worden. Voor 2021 worden dit neutrale kleuren, en felle kleuren met veel power. Veel mensen gaan rond de herfst en tegen het eind van het jaar met hun inrichting aan de slag. Out with the old, in with the new! Daarom is het goed om alvast te zien wat de nieuwe kleuren voor het komende seizoen en het komende jaar worden. 

Neutrale kleuren

Aan de basis van elke trendkleuren ligt een handjevol neutrale kleuren die met elke andere ‘felle’ kleur van dat jaar gecombineerd kan worden. Voor 2021 zijn de neutrale kleuren zoals bruintinten niet weg te denken uit het interieur. Ook neutrale tinten als beige en donkerblauw zul je veel zien terugkomen. Een voordeel van deze neutrale kleuren is dat je ze met iedere felle kleur van 2021 kunt combineren. 

Felle kleuren

Qua felle kleuren worden uitgesproken kleurtinten zoals oceaanblauw, lichtblauw en baksteenrood veel gezien. Veel bouwmarkten hebben als antwoord hierop hun eigen verfkleuren gemengd en er een naam aan gegeven. Alle felle kleuren kun je in jouw interieur uitstekend als accentkleur gebruikt worden om een muur mee te verven. Als je wilt gaan schilderen is het handig om een verrijdbaar schildersmeubel te hebben waarmee je gemakkelijk door de kamer kunt manoeuvreren. Hiervoor kun je los wieltjes bestellen bij WielenOutlet en deze onder jouw meubel monteren. Zo maak je eenvoudig jouw eigen mobiele schildersmeubel.

Hoe worden de trendkleuren voor 2021 gekozen

De trendkleuren worden niet het jaar van tevoren maar eigenlijk al meerdere jaren van tevoren voorspeld. Internationale trendwatchers voorspellen de nieuwe trendkleuren op basis van de ontwikkelingen in de samenleving, tijdsgeest en mensen die voorop lopen op trends. Onder andere aan de hand van moodboards wordt bepaald welke kleuren helemaal hot worden voor het komende jaar. Een trendkleur wordt niet zomaar gekozen. Volgens trendwatchers en kleurenvoorspellers weerspiegelt de trendkleur waar mensen in de samenleving op dat moment behoefte aan hebben.