Klussen & verbouwen

De oorzaken van vochtoverlast en wat je eraan kunt doen

Vochtproblemen in huis zijn vervelend. Er kunnen gevaarlijke schimmels ontstaan door de constante aanwezigheid van vocht en het is dan ook belangrijk dat deze problemen zo snel mogelijk verholpen worden. In dit artikel leggen we uit hoe vochtoverlast ontstaat en wat je kunt doen om dit tegen te gaan.

Slordige bouw

Uit een Duits onderzoek bleek dat maar liefst 51% van de vochtproblemen in en rondom de woning al ontstaan bij de bouw. Vaak wil men de woning te snel afwerken, wat zorgt voor een slordig gebouwd huis. Er ontstaan dan makkelijk lekkages door kapotte daken, beschadigingen in de buitenmuren en slechte isolatie.

Het opsporen van vocht

Om erachter te komen waar het vochtoverlast vandaan komt, is het handig om een professional in te huren. Het gebeurd namelijk vaak dat vochtoverlast uit een lekkage in bijvoorbeeld de isolatie lijkt te komen, maar dat het uiteindelijk uit bijvoorbeeld het dak blijkt te komen. Vaak gaan verschillende oorzaken ook hand in hand. Als het voegwerk van je oude huis bijvoorbeeld niet meer van zo’n goede kwaliteit is, is de kans groot dat ook de fundering niet meer zo goed is.

De oplossingNu je hierboven hebt gelezen hoe vochtproblemen worden veroorzaakt, snap je waarschijnlijk ook dat een oplossing niet zo simpel is. Ook daarom kun je het beste een professional vragen om je hiermee te helpen. Zo weet je zeker dat de oplossing goed en professioneel geregeld wordt. Lekken en kieren worden gedicht en het vocht wordt op een grondige manier verwijderd uit je huis. Zo kun je weer droog, veilig en gezond genieten vna je woning. Laat optrekkend vocht en andere vochtproblemen oplossen door Alpha Vochttechniek.