Hobby & vrije tijd

De redenen waarom Limburg een geschikte vakantiebestemming is

Als er over vakantie wordt gesproken, is meestal het eerste wat je denkt: Het buitenland! Maar dat hoeft niet altijd nodig te zijn omdat er in Nederland ook genoeg mooie vakantiebestemmingen zijn. Daaronder valt absoluut de meest Zuidelijk provincie genaamd Limburg. Het lijkt haast Frankrijk wel met de heuvelachtige landschappen, indrukwekkende grotten en kastelen en de afwisselende natuur. Voor een gevarieerde vakantie is hier genoeg te doen. Je kunt er genieten van rust en natuur, maar ook avontuur met mooie fietsroutes, gezellige steden en culinaire hoogstandjes!

De plek voor een avontuurlijke vakantie in Nederland

Op vakantie in Nederland is zeker niet saai. En al helemaal niet in Limburg er is hier net zoveel ruimte voor actie en avontuur als dat je kunt genieten van je rust. Zo kun je gaan mountainbiken door de ondergrondse gangenstelsels van Valkenburg. Of bezoek het grootste outdoor klimpark van Europa met talloze klimroutes en een 1000 meter lange tokkelbaan. Wat zelfs mogelijk is in Limburg is om te duiken in de Boschmolenplas. Door natuurlijke filtering van het water heb je maar liefst 12 meter zicht. Ook voor wielrennen en mountainbiken zijn er genoeg mogelijkheden.

Bourgondisch en culinair tegelijk

Tijdens de vakantie kun je volop genieten van het heerlijke eten waar het Zuiden van Nederland bekend om staat. Denk aan heerlijke stoofpotjes, kasteelbier, asperges en uiteraard niet te vergeten de Limburgse vlaai. Wat je waarschijnlijk nog niet wist is dat er in Limburg ook wijn geproduceerd wordt. Restaurants van het hoogste niveau vind je verspreid over heel Limburg. Er wordt voornamelijk gekookt met lokale ingrediënten. Voor bourgondisch eten of culinair hoogstandjes, ben je in Limburg aan het juiste adres!

Citytrippen

In Limburg zijn veel mooie steden. Zo heb je in Maastricht terrasjes op het Vrijthof, de oude binnenstad met gezellige winkelstraten, de St. Pietersberg en uitstekende restaurants. Maar er zijn nog veel meer leuke steden te vinden in Limburg. Denk aan Roermond, Venlo of Sittard. Ook een auto huren in Heerlen is zeker geen slecht idee! De steden hebben een historische stadskern en een groot winkelaanbod.

Geniet van de vakantie!