Wonen & tuin

De voordelen van echt gras

Wil je een echt gazon in de tuin aan laten leggen? Dan moet je rekening houden met een aantal belangrijke punten. Zo moet je onder meer bepalen op welke plek in de tuin het gras moet komen te liggen. Daarnaast moet je nadenken over de aankleding: wil je echt alleen een grasveldje of wil je er ook siertegels of plantjes omheen? Waar de keuze ook op valt, een gazon van echt gras is sowieso een goed idee. In dit artikel delen we waarom!

Zorgt voor natuurlijke uitstraling

De kwaliteit van kunstgras is in de afgelopen jaren flink verbeterd. Daarnaast is de uitstraling ook een stuk natuurlijker geworden vergeleken met vroeger. Toch merk je wel het verschil als je er dicht op zit en gaat er niets boven het gevoel en de geur van echt gras!

Als je dus een natuurlijke en landelijke uitstraling in de tuin wilt creëren, dan is aan te raden om voor echt gras te kiezen. Als je bijvoorbeeld met blote voeten over het gras loopt, dan voelt het veel fijner aan. Daar kan geen kunstgras tegenop!

Goedkoper

Als je een grasveld wilt aanleggen in de tuin, dan moet je daar een relatief klein bedrag voor neertellen. Als je het niet zelf wilt doen, dan moet je ook de hovenier om betalen om het voor je aan te leggen.

Kunstgras is ook niet bepaald goedkoop, maar de prijzen zijn wel gedaald in afgelopen jaren. Daardoor lijkt het financieel aantrekkelijker om voor kunstgras te kiezen. Laat je hier niet door verleiden, want eigenlijk is het nog steeds voordeliger om voor echt gras te kiezen. Zeker in het geval je voor goede kwaliteit gaat en bereid bent om goed voor je gazon te zorgen, kun je nog jaren genieten van een fraai grasveldje.

Om nog meer kosten te besparen, kun je er eventueel voor kiezen om graszoden zelf aan te leggen. Dit raden we echter alleen aan als je er veel ervaring mee hebt, want het is een moeilijke en tijdrovende klus. Schakel dus een vakman in als je zeker wilt weten dat alles netjes wordt aangelegd.

Meest geschikt voor kinderen en huisdieren

Als je huisdieren hebt, dan willen ze graag buiten zijn. Ditzelfde geldt voor kleine kinderen: buiten spelen is het leukste wat er is. In beide gevallen is het aan te raden om voor natuurgras te kiezen!

Natuurlijk gras is een stuk zachter dan kunstgras, omdat het direct op de bodem ligt. Daardoor is er meer demping in vergelijking met kunstgras. Als je valt, dan doet het dus minder pijn wanneer dit op echt gras gebeurt.

Nog een reden waarom echt gras beter voor kinderen en huisdieren is: de rubberen korrels die bij normaal gesproken onder het kunstgras liggen, zijn gevaarlijk. Huisdieren of kleine kinderen kunnen deze korrels per ongeluk in hun mond krijgen en doorslikken en dat is uiteraard niet de bedoeling. Kies je voor echt gras, dan heb je die korrels niet en dus kun je je huisdieren en kinderen zorgeloos buiten laten spelen.