Elektronica & telecom

Tips om ervoor te zorgen dat je Iphone minder snel stuk gaat

Is je Iphone 10 kapot? Of werkt hij niet meer optimaal? Dat kan erg vervelend zijn. Waarschijnlijk heeft je Iphone 10 een reparatie nodig. Wil je je Iphone laten repareren in Den Haag? Hier staan ze klaar om je Iphone vakkundig en snel te repareren.

Een veel voorkomend probleem bij een Iphone is de batterij die snel leeg gaat en stuk gaat. Vaak moet de batterij dan vervangen worden. Maar natuurlijk is het veel fijner om dit te voorkomen. Hieronder een aantal tips om ervoor te zorgen dat je Iphone minder snel stuk gaat, en je batterij langer mee kan gaan:

Tip 1: Gebruik een originele oplader van Apple

Om ervoor te zorgen dat de conditie van je Iphone batterij optimaal blijft, is het belangrijk om altijd een originele oplader van Apple te gebruiken. Nep-opladers hebben namelijk geen chip die met de Iphone communiceert. Dit kan heel slecht zijn voor je batterij en kan er voor zorgen dat de batterij vervolgens overladen wordt, wat brandgevaar kan opleveren. 

Tip 2: Houd je Iphone in een ruimte waar het niet te koud is, maar ook niet te warm

Een Iphone functioneert prima in een groot temperatuurbereik, maar toch is het handig om je telefoon niet bloot te stellen aan temperaturen boven de 35 graden. Hierdoor kan namelijk de capaciteit van je batterij permanent worden aangetast. Je telefoon zal dan minder goed werken dan de specificaties aangeven. Als je je telefoon in een heel erg koude ruimte houdt, kan dit veroorzaken dat hij minder lang mee gaat. Dit is maar tijdelijk. Bij een normale temperatuur zal hij weer presteren als eerst. De ideale temperatuur voor je telefoon ligt tussen de 16 en 22 graden. 

Tip 3: Iphone opladen zonder hoesje

Het is altijd beter om het hoesje om je Iphone eraf te halen als je hem gaat opladen. Een hoesje kan namelijk extra warmte genereren en dat kan een negatief effect hebben op de batterijcapaciteit van je Iphone. 

Tip 4: Werk de software altijd bij naar de nieuwste versie

Het is belangrijk om altijd de nieuwste software op je telefoon te hebben staan. De nieuwste software-updates bevatten vaak nieuwe en geavanceerde technologieën voor je batterij die energiebesparend kunnen zijn.  

Tip 5: Laat je telefoon niet geheel op

Je batterij schijnt een langere levensduur te hebben als je hem niet helemaal oplaadt. Voor de batterij conditie is het belangrijk om je telefoon bij 80% uit de lader te halen, en pas als de batterij onder de 10% is deze weer op te laden. 

Naast deze vijf tips zijn er nog een heleboel andere tips om te voorkomen dat je telefoon stuk zal gaan, maar deze tips kunnen er in ieder geval voor zorgen dat je de gebruiksduur en levensduur van je batterij optimaliseert. Op die manier haal je het meest uit je telefoon.