Diensten

Drie redenen om kritisch naar jouw huidige energiecontract te kijken

Hoelang geleden heb jij jouw huidige energiecontract afgesloten? De kans is aanwezig dat dit bijvoorbeeld al drie jaar of vijf jaar geleden was. Als dat daadwerkelijk het geval is, is het zaak om zo snel mogelijk in actie te komen. Waarom? Omdat je behoorlijk veel geld kunt besparen door een nieuw energiecontract af te sluiten. De ontwikkelingen hebben de afgelopen jaren zéker niet stilgestaan; dit zie je dan ook duidelijk terug aan alle mogelijkheden die je op dit moment hebt.

Reden 1: je hebt de keus uit ongekend veel energieleveranciers

In de afgelopen jaren hebben meer en meer energieleveranciers het levenslicht gezien. Dit betekent dat je nu kunt kiezen voor bijvoorbeeld Green NL, maar ook voor veel onbekendere energieleveranciers. Juist doordat je zoveel keuze hebt, kun je kiezen voor een leverancier die volledig op jouw wensen aansluit. 

Doordat er meer en meer energieleveranciers opgericht zijn, heb je ook de keus uit meer en meer energiecontracten. Dit betekent dat je écht een goede vergelijking kunt maken.

Reden 2: je betaalt mogelijk veel te veel

Heb je jouw huidige energiecontract al vijf jaar geleden afgesloten? Sinds dat moment zijn er ongekend veel dingen veranderd in de wereld van energie. Mede daardoor is de kans groot dat je op dit moment teveel voor jouw huidige energiecontract moet betalen. Juist door nú op zoek naar een nieuw energiecontract te gaan, kun je de nodige kosten gaan besparen. Niet alleen nu, maar ook de komende jaren. 

Reden 3: je maakt mogelijk nog gebruik van grijze stroom

Heb je op dit moment nog een energiecontract voor grijze stroom? Ook dan is het advies om zo snel mogelijk in actie te komen. In de laatste jaren is het namelijk steeds gebruikelijker geworden om te kiezen voor groene stroom. Overstappen van energie betekent op dit moment dan ook vooral een overstap van grijze- naar groene stroom. 

Hoe je voor jezelf de juiste stap kunt maken? Dat doe je door te vergelijken, te vergelijken en nog eens te vergelijken. Van een uiteindelijke overstap ga je zéker geen spijt krijgen!