Wonen & tuin

Stevige Gids Als Het Op Interieur Ontwerpen Aankomt

Interieurontwerp is een van die activiteiten waar veel mensen belangstelling voor hebben maar vaak nooit aan toe komen. Als je al langer nieuwsgierig bent naar binnenhuisarchitectuur, is er geen tijd als het heden om ermee te beginnen. De adviezen in het volgende artikel laten je zien hoe je meteen kunt beginnen.

Gebruik lampen. Behalve dat ze er gewoon leuk uitzien rond het huis, zijn lampen een geweldige manier om een ontspannen sfeer rond je huis te scheppen. Ze zijn beter in het lenen tot een gewenste sfeer dan het harde licht van een bovengrondse armatuur. Lampen kunnen je ook heel wat op je elektriciteitsrekening besparen.

Sluit een gedetailleerd contract af met een binnenhuisarchitect als je ervoor kiest een vakman in te huren. Dit zal jullie beiden ten goede komen en ervoor zorgen dat jullie op dezelfde bladzijde zitten, zonder verrassingen of kostenoverschrijdingen. Een goede binnenhuisarchitect zal hoe dan ook een contract willen, dus het is een goede manier om vast te stellen dat ze een achtenswaardig zakenman zijn.

Als je meer dan één kleur verf in één kamer gebruikt, houd de combinatie van kleuren dan in dezelfde familie. Met andere woorden, een rood kan gepaard gaan met een bleek oranje of een blauw met een mooi violet. Kleuren die dicht bij elkaar liggen op de regenboog vullen elkaar echt aan, in plaats van te botsen.

Vraag altijd een tweede mening! Heb je ooit een vloerkleed of kussens gekocht waarvan je dacht dat ze er geweldig uitzagen, om later te besluiten dat ze een beetje smakeloos waren? Foto’s van voorwerpen die je mooi vindt aan je vrienden of familieleden laten zien, kan je helpen voorkomen dat je aankopen doet waar je spijt van krijgt. Iedereen heeft zijn eigen smaak, maar een ander perspectief kan je helpen dingen op te merken die je misschien over het hoofd gezien had.

Badkamer

Wastafels op een voetstuk zijn prachtige keuzes in kleine badkamers. Deze soorten wastafels nemen minder ruimte in, en ze laten een kleine badkamer groter lijken. Ze hebben ook een elegante uitstraling die klassiek is en bij elke inrichting past. Hiervoor kun je terecht bij Sanispecials. Je vindt ze bij je plaatselijke bouwmarkt in veel verschillende prijsklassen.

Ontbreken ramen in je badkamer, zorg er dan voor dat je enkele vochtafvoerende methoden in je ontwerp opneemt. Dit is belangrijk om de ophoping van schimmel en meeldauw in je ruimte te voorkomen. Ventilatoren en ontvochtigers werken goed voor dit doel. Overleg met een professionele aannemer als je vragen hebt of niet begrijpt wat de beste methoden voor je ruimte zijn.

Als je opgescheept zit met een piepkleine badkamer, is een goede interieurtruc het plaatsen van spiegels! Plaats een grote direct boven de wastafel en strooi kleinere, decoratieve exemplaren door de hele ruimte. Ze zullen de indruk geven dat de badkamer veel groter is dan hij in werkelijkheid is en voegen ook een vleugje klasse toe. Voor de piepkleine badkamer heb je ook voor de mannen een hang toilet.

Je kunt aan elke kamer leven en kleur toevoegen door er eenvoudigweg potplanten bij te zetten. Probeer verschillende soorten die bloeien in verschillende kleuren die bij de inrichting van de kamer passen en je hebt meteen een recht uit een tijdschrift look. Groen in de badkamer is vooral mooi als het geurig is.

Probeer nieuwe handdoeken in je badkamer. Je kunt je badkamer misschien niet opnieuw betegelen of je badkuip vervangen, maar je kunt altijd het effect van nieuwe handdoeken bewonderen. Probeer gedurfde kleuren als je badkamer wat grauw lijkt, of kalmerende kleuren zoals blauw en groen als je een oase wilt creëren.

Na het lezen van de adviezen in dit artikel zou je veel meer moeten weten over hoe je met binnenhuisarchitectuur aan de slag kunt. Het hoeft geen moeilijke bezigheid te zijn of eentje die je aan een vakman overlaat. Met slechts een duwtje in de goede richting kun je meteen beginnen je huis mooier te maken.