Wonen & tuin

Het leuke van een veranda

veranda

Een veranda is een gezellige ruimte, dat als overgang gebruikt wordt tussen huis en tuin. In Nederland is de veranda nog niet erg gebruikelijk, ook al wordt het wel steeds vaker gebouwd. Je kunt een veranda ook wel zien als een luxeproduct. Een veranda heeft diverse voordelen. Het belangrijkste voordeel van een veranda is dat je van elk zonnestraaltje kunt genieten en beschut kunt zitten.

Het hele jaar gebruik van maken

De moderne veranda’s zijn als het goed is fatsoenlijk geïsoleerd, zo heb je er in alle seizoenen plezier van. Ook is er de mogelijkheid om vloerverwarming of een ander soort verwarming in aan te brengen. Terwijl het buiten stormt, zit je gewoon te genieten op je luie stoel. Tip: Maak er een eetkamer van, zo zit je het hele jaar sfeervol te dineren met vrienden en familie.

Waardestijging woning 

Doordat je meer ruimte in je woning hebt en een verhoogd wooncomfort neemt de waarde van de woning toe. Hoeveel de waarde stijgt ligt aan de woning en aan het materiaal dat gebruikt wordt. Zo heb je keuzes uit hout, aluminium, steen, glas, PVC en staal. Kies altijd voor een goed geïsoleerde veranda, zo krijg je ook betere energieprestaties. De investering die je nu doet, verdien je bij een eventuele verkoop ruimschoots terug.

Verlichting

Ook kun je spelen met de verlichting in een veranda. Het blijft niet alleen bij de juiste lampen, zo is een lichtstraat in het dak ook mogelijkheid. Zo komt er ook overdag veel licht binnen. Al helemaal met een aanbouw veranda is het de moeite waard om er over na te denken. Ook moet er een keuze gemaakt worden voor de juiste lampen. Wil je graag een sfeervolle situatie creëren? Dan is warm en indirect licht een goede optie, zo kun je ook lang buiten zitten. 

Overkapping dicht maken

Door je overkapping dicht te maken krijg je toch een soort van veranda. Er zijn verschillende manieren om dat dat te doen. Dit zijn de mogelijkheden:

  • Maak gebruik van een zijspie.
  • Schuttingdelen plaatsen.
  • Zijwanden plaatsen.
  • Het dichtmaken van schuifwanden.
  • Het gebruiken van screens.