Overig

Stappen om je eerste hypotheek af te sluiten

Werk je in Nijmegen of in de omgeving? Dan is het wel handig als je dichtbij je werk kunt wonen maar hoef je daarvoor natuurlijk niet persé een woning te hebben in de stad zelf. In de omgeving van Nijmegen zijn tal van plaatsen te vinden waar het goed wonen is, waar je niet in de drukke stad zit, maar wel allerlei voorzieningen tot je beschikking hebt en snel bent waar je wilt zijn. 

Nieuwbouw kopen nabij Nijmegen

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor nieuwbouw kopen in Lent. Lent is een onderdeel van de gemeente Nijmegen maar je woont er veel meer in de natuur dan in de stad zelf. Je grijpt er niet mis op belangrijke voorzieningen want die zijn allemaal aanwezig. Als je een woning op het oog hebt in Lent om te kopen dan heb je daar uiteraard een hypotheek voor nodig. Is het de eerste keer dat je deze wilt afsluiten? Neem dan de volgende stappen om dit te doen. 

Kijk wat er mogelijk is en zoek een goede hypotheekadviseur

Kijk om te beginnen goed rond wat er allemaal mogelijk is. Kijk wat je maximaal kunt lenen zodat je weet hoe hoog de hypotheek kan worden en wat je daarmee kunt kopen. Je kunt zelf eenvoudig online berekenen wat je met jouw inkomen kunt lenen voor een hypotheek. Heb je dit gedaan? Zoek dan een goede hypotheekadviseur. Dit is geen verplichting want je mag ook alles zelf regelen maar zeker als je nog niet eerder een hypotheek hebt afgesloten, is het verstandig er iemand met verstand van zaken bij te betrekken. 

Ga voor een goed advies

Advies kan op verschillende manieren gegeven worden, zowel online als bij een adviseur in een persoonlijk gesprek. Een eerste gesprek met een adviseur is ter oriëntatie en vaak gratis maar voor het daadwerkelijke advies betaal je natuurlijk wel. Heb je het advies op zak? Dan kun je daarmee offertes aanvragen bij diverse hypotheekadviseurs. 

Sluit de hypotheek af en regel de wettelijke kant

Zit er een offerte bij die je aanstaat en waar je wat mee kunt? Dan kun je ertoe overgaan de hypotheek af te sluiten. Nadat je de nodige papieren getekend hebt, is de financiering van je woning rond en kun je alle documenten voor de koop op laten maken bij een notaris. Volg je dit stappenplan, dan ben je ervan verzekerd dat alles goed geregeld wordt en jij een passende hypotheek afsluit die je kunt aflossen.