Elektronica & telecom

Nieuwe telefoon kopen? Let op!

telefoon hoesje

Is het weer tijd om een nieuwe telefoon te kopen? Zorg er dan voor dat je eerst goed research doet! Er zijn tegenwoordig zoveel modellen en soorten, die ook in prijs extreem verschillen. Natuurlijk wil je wel een goede telefoon, maar het is zonde als je de duurste en nieuwste koopt en de nieuwe features nooit gebruikt. Hier zijn enkele dingen waar je rekening mee moet houden! 

Gebruik 

Hoeveel gebruik je jouw telefoon eigenlijk? Probeer eens te kijken naar hoe vaak je op jouw telefoon zit en wat je er dan mee doet. Misschien maak je wel heel veel foto’s of ben je meer bezig met het spelen van spelletjes. Wat je doet heeft invloed op wat voor soort telefoon het beste bij je past. Het heeft namelijk niet veel zin als je een camera kiest die een hele goede camera heeft als je nooit foto’s maakt. 

Gebruik jij jouw telefoon voornamelijk voor whatsapp en bellen? Dan hoef je niet te kijken naar de nieuwste modellen. Elke telefoon kan whatsapp en bellen prima aan, daar hoef je niet veel geld voor uit te geven. Als je een wat ruimer budget hebt, kun je wel altijd kijken naar extra features die je misschien fijn vind om te hebben. 

Abonnementen

Tegenwoordig koop je een telefoon vaak met een abonnement. Hierbij betaal je de telefoon ook per maand af in plaats van het direct betalen van de volledige prijs. Bij het afnemen van een abonnement moet je op dit moment ook kunnen aantonen dat je de maandelijkse betalingen kunt voldoen. Dit geldt voor telefoons die duurder zijn dan 250 euro. Een abonnement wordt namelijk gezien als een lening. Mocht je dus geen stabiel inkomen hebben, dan moet je de telefoon in één keer kopen. 

Accessoires

Bij een nieuwe telefoon horen uiteraard ook accessoires! Je wilt dat jouw nieuwe telefoon zo lang mogelijk goed blijft. Je kunt een aantal producten kopen om hiervoor te zorgen. Denk aan een screenprotector, maar ook een GSM hoesje. Door de screenprotector komen er minder snel krassen op jouw scherm. Het telefoonhoesje zorgt voor schokdemping, dus als je jouw telefoon laat vallen is de kans lager dat deze meteen barsten krijgt. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van jouw nieuwe telefoon!