Beauty & mode

Hier moet je op letten bij het aanschaffen van contactlenzen

Hier moet je op letten bij het aanschaffen van contactlenzen

Geen zin meer in die bril op je neus? Terug naar je natuurlijke schoonheid? Dan is het tijd om een setje lenzen aan te schaffen. Uiteraard zijn er hier ook wat zaken die je nauwlettend in de gaten moet houden, zeker wanneer je voor het eerst lenzen aan zal doen. Net zoals je bril hangt er daarnaast natuurlijk ook aan lenzen een prijskaartje.

Dag-, week- of maandlenzen?

We maken weer een vergelijking met je bril; net zoals er verschillende soorten brillen op de markt te vinden zijn, zo zijn er verschillende soorten lenzen te verkrijgen. Deze zijn gecategoriseerd in drie groepen, te weten, daglenzen, weeklenzen en maandlenzen. Het verschil tussen de daglenzen met de overige lenzen is dat je deze maximaal een dag kunt dragen. Daarbij is goed om aan te geven dat deze lenzen sporadisch gebruikt worden. Geen geknoei met lensvloeistof en onderhoud omdat deze gelijk na gebruik weggegooid worden. De lenzen zijn ideaal voor als je op vakantie bent of als je gaat sporten. De week- en maandlenzen kun je langer gebruiken en worden minder snel vervangen. Denk maar aan zeven dagen of wel dertig dagen. Belangrijk: Doe deze lenzen s’nachts zoals de instructies aangeven uit, bewaar deze in je lenzenpotje met lenzenvloeistof. Week- en maandlenzen zijn uitermate geschikt voor personen die dagelijks lenzen zullen dragen.

Lenzen in functie van je ogen

Weer eens komt de bril aan de orde! Je zult net zoals bij een bril, een oogmeting moeten doen. Deze is bepalend voor de lenzen die je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan personen die veraf of dichtbij moeilijk zien. Deze krijgen multifocale lenzen toegeschreven. Maar dan zijn er ook personen met astigmatisme waar torische lenzen als beste oplossing worden aangemerkt. Het is daarom van belang om je vooral bij je eerste bestelling te laten begeleiden door een oogexpert. De vervolgbestellingen stellen je dan in staat om zelf aan de slag te gaan. Tegenwoordig dient gemak de mens. Met de hedendaagse internetontwikkeling kun je simpel en snel online jouw bestelling plaatsen.

Online goedkoop je lenzen kopen

Wist je dat je bij veel opticiens gratis terecht bent voor een oogmeting? Niets is minder waar, onder voorwaarde dat je wel bij dezelfde opticien je lenzen aanschaft. Dus je betaalt er dubbel en dwars de oogmeting terug. Je bent er dus voordeliger uit wanneer je online je lenzen besteld. Zorg er wel voor dat je dat je een online aanbieder kiest met een eigen oogexpert die je kunt begeleiden. Online gigant Alibaba die biedt bijvoorbeeld ook lenzen aan. Echter, maak de juiste keuze en sla sites als deze als het om de aanschaf van lenzen gaat, pertinent over.

Zachte lenzen

Vroeger kwam je er niet onderuit dan vormstabiele lenzen te kopen. Gelukkig zit dit tegenwoordig anders en is er keus. Je kunt nu ook zachte lenzen aanschaffen. Deze hebben als voordeel dat ze flexibeler zijn dan de vormstabiele lenzen waardoor ze comfortabeler aanvoelen. Zeker wanneer je voor het eerst lenzen aanschaft of sporadisch contactlenzen draagt. Sommige personen wisselen hun bril vaak met lenzen af. In dit geval zijn de zachte contactlenzen een ware uitkomst. De Vormstabiele lenzen daarentegen, zijn iets wat statisch en het duurt even voordat je er gewend aan geraakt bent. Het voordeel is dat deze lenzen langer meegaan.

Silicone hydrogellenzen nemen leiderspositie in

Enige tijd geleden waren hydrogellenzen minder populair. Dit is echter, veranderd. Vanwege het feit dat zuurstof vier keer zoveel door de lens wordt doorgelaten, worden je ogen beter in staat gesteld om te ademen en raken die minder snel geïrriteerd. Hydrogellenzen zijn daarom veel beter geschikt, om mee achter de computer of mobiel te zitten. Met hydrogellenzen heb je meer garantie als het om het behoud van gezonde ogen gaat. De pressie is minder voelbaar en je oogwit blijft ook gewoon lekker wit.

Vergeet de lenzenvloeistof niet

Lenzenvloeistof heb je nodig om s ’nachts je lenzen te bewaren. Ondanks er verschillende soorten op de markt zijn, zul je naar merk, materiaal en hardheid jouw vloeistof moeten aanschaffen. Zo is het merk van je lenzen even belangrijk als het merk van de vloeistof en de substantie afhankelijk van het gebruikte lenzenmateriaal. Voor zachte en harde lenzen is dan ook weer speciale vloeistof vereist. Alhoewel lenzenvloeistof online kan worden gekocht, is het belangrijk om dit bij een betrouwbare online winkel te kopen.