Wonen & tuin

Je balkon gezellig maken? Lees hier hoe je dat doet!

balkon verlichting

Ken je dat? Je hebt een balkon, maar toch zit je er niet vaak. Een balkon is van zichzelf vaak niet een erg gezellige plek om te zitten. Het is grauw, door de grijze betonvloer en straalt weinig sfeer uit. Maar hier kun je wat aan veranderen. Met de volgende tips maak je van jouw balkon een gezellig balkon waar je elke dag wil zitten!  

Begin bij de vloer 

De meeste balkons hebben een betonvloer. Dit geeft je balkon al snel een erg grauwige uitstraling. Begin dus met het veranderen van de vloer. Dit is erg eenvoudig. Je kunt de vloer meer sfeer geven door gebruik van hout, kunststof, keramiek of wat dacht je van kunstgras.  

Fijne meubelen 

Op een balkon is vaak niet erg veel ruimte. Hierdoor zet je misschien sneller van die ongemakkelijke klapstoeltjes neer. Zorg voor fijne stoelen of een klein bankje, zodat je ook comfortabel kunt zitten. Kleed je stoelen aan met leuke kussentjes. Dit ziet er niet alleen gezellig uit, maar zorgt ook weer voor extra comfort.  

Een andere tip is een balkonbar. Deze handige tafel hang je op aan de reling van je balkon. Zo neemt het niet veel ruimte in, maar kun je wel buiten werken of buiten eten. Super effectief. Je hebt de balkonbar in veel verschillende soorten. Ook heel populair is de tafel met uitklapbare plank voor extra breedte. Als je de tafel niet gebruikt, of er weinig op hoeft kun je de tafel eenvoudig smaller maken. Wil je juist lekker eten of fijn werken, dan klap je de tafel weer uit.  

Sfeerverlichting 

De standaard lamp op je balkon is vaak niet erg sfeervol. Zorg daarom dat je extra verlichting haalt om je balkon ook ‘s avonds lekker knus te maken. Hang bijvoorbeeld een slinger van kleine lampjes op aan je reling. Dit geeft meteen een heel knus effect!  

Daarnaast kun je gebruik maken van veel kleine theelichtjes en kaarsen. Kies mooie kaarsen uit die je ook op een leuk dienblad kwijt kan. Zo is het overdag als de kaarsjes uit zijn ook nog mooie decoratie!  

Planten 

Planten mogen niet ontbreken op je balkon. Ze voegen extra kleur toe aan je balkon en maken het daarnaast veel huiselijker. Als je weinig ruimte hebt op je balkon, kun je ook in de hoogte werken met planten. Hang ze bijvoorbeeld aan een leuk hangrek aan de muur.  

Hopelijk heb je nu wat inspiratie opgedaan voor een gezellig terras. Veel succes gewenst met het omtoveren het terras van jouw woning

Bron: https://www.goudmethout.nl/