Hobby & vrije tijd

Knutselmiddag voor de buurt

Je vindt het leuk om je huis vlot en leuk in te richten en daarom haal je benodigdheden eigenlijk altijd bij de lokale groothandel in woonaccessoires omdat dit wel zo voordelig is. Met de producten die zij aanbieden kun je alle kanten op, een knutselmiddag met de (buurt)kinderen behoort ook tot een van de mogelijkheden. Zij vinden het heel leuk om kussens te kunnen beschilderen en dat maak jij mogelijk. Je wordt de held van de buurt en de ouders vinden het ook wel even lekker dat hun kinderen 2 uur onder de pannen zijn.

Bij het opnieuw inrichten breng je soms spullen naar de kringloop

Ongeveer om de 2-3 maanden kijk jij eens kritisch je huis rond. Vind je alles nog leuk staan? Zijn er misschien dingen die naar de kringloop kunnen? Je richt je huis opnieuw in en dingen die je niet meer leuk vind breng je weg. Zo heeft iemand anders er nog iets aan. Af en toe gebruik je nieuwe verf in de woonkamer en de accessoires die je hebt gekocht krijgen hun eigen plekje. Vergeet bij het verven niet om een mondkapje te dragen anders wordt je waarschijnlijk helemaal high.

Ik leef m’n leven zoals ik dat wil

Een eigen huis hebben is erg fijn omdat je in principe alle veranderingen kunt doorvoeren die jij zelf wilt. De enige met wie je rekening moet houden is een eventuele partner omdat hij of zij natuurlijk ook comfortabel wil wonen. En het is ook wel fijn als de gas en energierekening niet door het dak schiet. En dat het milieu zo min mogelijk belast wordt terwijl je al je wilde plannen aan het uitvoeren bent. 

Een huis weerspiegelt zijn eigenaar

Vergeet ook zeker bloemen niet te gebruiken als decoratiemateriaal! Zowel gedroogd als vers voegen ze echt iets aan toe aan de sfeer van een huis. Want het is echt heel fijn als het binnen lekker ruikt. Er zijn zoveel vlakken waarop je je creativiteit kunt laten stromen en zo echt kunt laten zien wie je bent. Een huis weerspiegelt zijn eigenaar. Dus ga je voor strak of rommelig? Voor felle kleuren of zwart-wit? En wees niet bang om te experimenteren want de meeste keuzes qua inrichting en stijl kun je weer veranderen.Het is niet ingewikkeld om verstandige keuzes te maken, je moet er alleen even bij stilstaan. Eerst denken, dan doen.